Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Umíte nakupovat levně? Tipy, které vám usnadní život

Nákupy, ilustrační fotografie
Nákupy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Zařizujete si nový byt? Chcete za vysvědčení pořídit svým dětem nejnovější mobilní telefon? Nebo jen potřebujete domů koupit nový mixér do kuchyně, ale máte zrovna před výplatou nebo vám již nezbyl dostatek financí na účtu? Máme pro vás pár chytrých tipů, jak si levně nebo dokonce zadarmo pořídit domácí spotřebiče či elektroniku.

Sledujte srovnávače cen

V dnešní době internetu není nic jednoduššího než si projet internetové srovnávačce. Na portálech typu Heureka.cz nebo Zbozi.cz najdete během pár minut tu nejvýhodnější nabídku na požadovaný produkt. Můžete takto ušetřit i tisíce korun.

Také si nezapomeňte pročíst recenze uživatelů na vybraný výrobek, stejně tak na prodejce. Pozor ale na podezřele levné nabídky, může se jednat o neseriózního prodejce. Zde se určitě vyplatí pročíst reference na daném portálu i jinde na internetu.

Repasované zboží jako nové za nižší cenu

Chcete svým dětem pořídit MacBook nebo poslední iPhone, ale na nové kousky nemáte dostatek financí a pochybných internetových bazarů se bojíte? Zkuste si přímo u výrobce koupit tzv. „refurbished“ neboli repasované zboží - to bylo z nějakého důvodu vráceno výrobci, který ho opravil (takže je plně funkční a bez závad), nemůže ho ale již prodávat za plnou cenu.

Například na stránkách Apple jde ušetřit až 20 % z původní ceny při nákupu repasovaných výrobků. Vše je samozřejmě i se zárukou jako u klasického zboží, což v bazarech není. 

Vsaďte na starší generaci

Pokud sháníte mobilní telefon, televizi nebo počítač, tak vás občas mohou zaskočit ceny nových modelů. Nepotřebujete-li mít doma ten nejnovější, který bude stejně, ještě než ho vybalíte z originálního obalu, již „technicky zastaralý“, zkuste volit model rok či dva starý, na kterém můžete ušetřit i tisíce. Většinou mají stejnou funkčnost jako nejnovější kousky.

Ty jsou vylepšené o aplikace či vychytávky, které stejně často nebudete ani potřebovat. Navíc pokud na trh přichází nový model určité elektroniky, tak se online obchody či výrobci snaží starší přístroje rychle prodat za příznivé ceny, aby si udělali místo pro nové zboží.

Nebojte se slevových kupónů

Slevové kupóny se nevyužívají pouze v kamenných obchodech, můžete je využít i online. Stačí sledovat ty správné weby a často můžete vychytat slevu na jinak drahou elektroniku i další zboží. Můžete zde kromě slev najít i kupony na dopravu zdarma apod. 

Témata:  lidé nákupy obchody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy