Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poznejte krásy Peru: Kdy se do země vydat, co navštívit a jak si užít dovolenou bez ztrát?

Peru
Peru
Foto: Shutterstock

Peru je zemí dobrodruhů. Mnozí se do země vydávají především za ruinami předkolumbovského inckého kultovního města Machu Picchu, které se nachází v peruánských Andách. Co si ale kromě této zajímavosti nenechat v Peru ujít, kdy se do země vydat a je vůbec bezpečné volit dovolenou v Jižní Americe? (PR článek)

Peru láká turisty celoročně, nejvíce jich však na severozápad Jižní Ameriky vyráží v červenci a v srpnu, chcete-li se davům turistů vyhnout, a přesto si užít sluníčka, příjemných teplot a minima srážek, vydejte se na dovolenou dva měsíce před sezónu nebo dva měsíce po sezóně.

Mimo sezónu se vyplatí do Peru vydat i kvůli letenkám. Jejich ceny jsou přes letní prázdniny poměrně vysoké. Let z Prahy do Peru trvá zhruba 15 hodin, což není málo, proto při koupi letenek nekoukejte jen na nízkou cenu, ale také na vhodnou leteckou společnost, ať je pro vás let co nejkomfortnější, nízkonákladové společnosti s několika přestupy by vám mohly začátek dovolené značně pokazit.

Jak si užít dovolenou v Peru bez ztráty pasu a peněz?

Jižní Amerika bojuje s vysokou kriminalitou, obezřetnost je tak na dovolené v Peru určitě na místě. Nezdržujte se tam, kde nejsou lidé, památky raději navštěvujte přes den, po setmění je lepší být už v bezpečí na pokoji. Neprovokujte místní, vyhněte se nadměrnému pití alkoholu a zapomeňte na jakékoliv drogy.

Pokud budete dodržovat základní bezpečnostní zásady, není nutné se o svou bezpečnost přehnaně obávat. Jen pamatujte, že bez pasu vaše dovolená končí, ambasáda vám vystaví nový doklad určený pouze k opuštění země, proto pas i peníze mějte stále u sebe, stejně tak noste i vizitku hotelu, ve kterém jste ubytovaní.

Peru není jen o Machu Picchu. Co rozhodně v Peru navštívit?

Do Peru jedině za Machu Picchu. Omyl, severozápad Jižní Ameriky toho nabízí mnohem více. Co vidět v Peru a rozhodně si nenechat ují? Těšit se můžete na starobylé památky dávných Inků nebo Měsíční pyramidy. Poznávat zemi můžete začít ihned v hlavním městě. Lima byla založena v roce 1535 Španělem Franciskem Pizarrem, který ji původně dal jméno „Ciudad de los Reyes“ neboli Město Králů.

Kromě hlavní metropole za návštěvu stojí i město Cuzco nacházející se na východních svazích And ve výšce 3 400 metrů. Vynechat byste neměli ani takzvané Bílé město, což je druhé největší město v Peru, a to Arequipa. Další zástavky pak naplánujete v městech Aguas Calientes, Puno, Chivay nebo Huaráz.

Co se přírodních krás týká, kromě Machu Picchu stojí za vidění národní park Paracas na poloostrově Ica, kaňon Colca, archeologické naleziště Huaca Rajada nebo zmiňované Slunečné a Měsíční pyramidy v Moche. Fantastická podívaná je na i jezero Titicaca, plovoucí rákosové ostrovy Los Uros nebo řeku Rimac. Zajímavých turistických míst nabízí Peru celou řadu.

Témata:  Peru pr článek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy