Armáda Itálie

P26/40

Duceho těžký tank nebyl těžký! Smáli se mu nejen Spojenci ale i Němci!

Technika

Fašistická Itálie vstoupila do 2. světové války v roce 1940 spíše než z nutnosti, z leknutí, že by Německo vyhrálo a italský diktátor Benito Mussolini by se neocitl mezi vítězi. Ukázalo se to jako obrovská chyba. Itálie nebyla na válku připravena a její zbraně byly zoufale zastaralé. Ani ty moderní, které je měly nahradit, nebudily právě hrůzu.

Vlajka Itálie

Muž v Miláně bodl italského vojáka. Alláhu akbar, křičel

Svět

Před hlavním nádražím v Miláně dnes ráno bodl muž nůžkami do krku italského vojáka. Útočníka, který při zadržení údajně křičel Alláhu akbar (Bůh je veliký), zadržely bezpečnostní složky. Oběť není v ohrožení života, informoval web deníku Corriere della Sera.

Semovente da 75/18

Technika

Jak vyrobit ze špatného tanku obávanou zbraň? Italové to dokázali!

Italské tanky patřily k těm nejhorším, které se zúčastnily bojů 2. světové války. Špatné pancéřování, neúčinné zbraně a časté poruchy z nich udělaly větší nebezpečí pro vlastní posádky než pro nepřítele. Jak se tedy z vysmívaných italských tanků M13/40, M14/41 a M15/42 mohly stát obávané zbraně?

model torpéda s posádkou SLC v muzeu v Miláně

Mussoliniho drtivá rána! Italové uštědřili Britům pořádnou lekci!

Technika

Fašistická Itálie byla nepochybně nejslabším účastníkem 2. světové války. Motivace a morálka italských vojáků byla mizerná a výkony italské armády byly spíše komické než heroické. O to více tvrdý úder od italských žabích mužů z Decima Flottiglia MAS nebo také X-MAS proti Alexandrii Brity v roce 1941 nemile překvapil.

Carro Armato Fiat M13/40

Fiat M13/40: Byl italský tank skutečně nejhorším strojem 2. světové války?

Revue

Italská armáda a italské zbraně jsou všeobecně považovány za nejhorší, které se zúčastnily druhého světového konfliktu. Italští vojáci byli považováni za nedisciplinované a bez bojového ducha a jejich zbraně byly v lepším případě považovány za zastaralé. Byla to však pravda? Ukážeme si to na středním tanku Carro Armato Fiat M13/40, který je často označován za nejhorší tank 2. světové války.

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy