Články k tématu: Benoit Hamon

Někdejší kandidát na francouzského prezidenta Hamon po třiceti letech opouští socialisty

01.07. 21:33

Paříž - Někdejší kandidát na francouzského prezidenta Benoit Hamon (50) opouští svou mateřskou Socialistickou stranu, ve které působil 30 let. Levice v Francii momentálně prochází hlubokou krizí. Propadla při prezidentských i parlamentních volbách.

Neúspěšný socialistiský kandidát na francouzského prezidenta Hamon založí nové hnutí

10.05. 12:52

Paříž - Francouzská levice prochází krizí, z které by ji mělo vyvést nové nadstranické občanské hnutí. Chce ho založit neúspěšný socialistický kandidát na prezidenta Benoît Hamon.

Le Penová se nevzdává: Podpořit ji může až 30 procent voličů Republikánů, varují komentátoři

24.04. 11:47

Paříž - Podle deníku Le Parisien chystá Marine Le Penová na příští dva týdny mohutnou ofenzivu. K výsledkům voleb se vyjádřil též expremiér Manuel Valls. Francouzská Socialistická strana (PS) je podle něj v rozpadu.

reklama

Chudí Francouzi a muslimové socialistům nevěří. Volí raději Macrona

21.04. 12:00

Paříž - Na předměstích Paříže žije převážně několik generací muslimských přistěhovalců. Ačkoliv po nedávných nepokojích spojených s protesty proti policejní brutalitě vládne před prezidentskými volbami klid, lidé netají své rozčarování ze současné politické situace.

Tradiční francouzské strany v prezidentských volbách zřejmě dostanou na frak, ukaźuje nový průzkum

01.04. 10:03

Paříž - Dvoukolová prezidentská volba ve Francii se koná 23. dubna a 7. května a podle aktuálního průzkumu to vypadá na porážku dvou tradičních stran. Kandidátovi Socialistické strany Benoitu Hamonovi nedávají absolutně žádnou šanci na postup do druhého kola a zástupci Republikánů Françoise Fillona…

Fotogalerie