Články k tématu: Brady, Jiří

Pamětníci totality včetně Bradyho dostali Ceny Paměti národa

17.11. 22:01

Praha - Bojovníkům proti komunistické totalitě Ludmile Váchalové, Jitce Malíkové, Antonu Tomíkovi a Rudolfu Dobiášovi a přeživšímu z koncentračních táborů Jiřímu Bradymu byly dnes v pražském Národním divadle uděleny Ceny Paměti národa.

Kauza Brady zastínila další neudělené vyznamenání, o kterém se nemluví

Aktualizovali jsme 7.11.2016, 14:47, 07.11. 09:13

Praha - Kauza neudělení vyznamenání Jiřímu Bradymu zastínila všechna další ocenění, které měl udělit nebo udělil prezident Miloš Zeman v pátek 28. října. Jedním z lidí, kteří také měli dostat vyznamenání a neobdrželi jej, je ale například i geolog Václav Cílek.

Je to tady: Zeman se poprvé vyjádřil ke kauze Brady a o značil Hermana za lháře

02.11. 15:10

Praha - Prezident Miloš Zeman poprvé otevřeně promluvil o kauze s Jiřím Bradym, kterému měl podle ministra kultury Daniela Hermana původně udělit vyznamenání, což nakonec údajně neudělal kvůli ministrově schůzce s dalajlamou. Zeman však tvrdí, že Herman je lhář.

reklama

Forejt promluvil: S Bradym jsem si telefonoval, ale nic jsem nepotvrdil

01.11. 20:40

Praha – Pražský hrad dnes na svých stránkách uveřejnil prohlášení ředitele hradního protokolu Jindřicha Forejta. Ten potvrdil, že si s pamětníkem holokaustu Jiřím Bradym dvakrát telefonoval. Obou případech jej prý ale upozornil, že je na vyznamenání pouze navržen. 

Brady převzal od primátora Vokřála pamětní list Brna

Aktualizovali jsme 31.10.2016, 11:09, 31.10. 10:17

Brno - Jiří Brady dnes dostal od brněnského primátora Petra Vokřála (ANO) pamětní list. Pomětník holokaustu obdržel během svého pobytu v ČR několik ocenění. Zpět do Kanady by měl strýc ministra kultury Daniela Hermana odletět v úterý.

Brady cenu dostat měl, zlobí se předseda ÚS

31.10. 08:55

Praha - Jiří Brady, který přežil holocaust a prošel několika koncentračními tábory, původně měl obdržet nejvyšší státní vyznamenání. Tvrdí to předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

Mocenské hry gaunerů, tohle si Brady nezaslouží, spustil politik

Aktualizovali jsme 30.10.2016, 22:09, 29.10. 13:25

Praha – Někdejší člen ODS a současný místopředseda Alternativy pro Českou republiku Petr Štěpánek se na svých stránkách vrací k oslavám 28. října. Pro ty, kteří uspořádali alternativní akci na Staroměstském náměstí, rozhodně pochopení nemá. Poslal jim proto hodně rázný vzkaz.

Brady zavítal do svého rodného Nového Města na Moravě

30.10. 14:21

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Jiří Brady dnes zavítal do Nového Města na Moravě, kde se narodil. Přivítalo ho několik stovek lidí. Přišli ho podpořit také tamní evangelíci.

Nové informace: Brady vyznamenání původně dostat neměl?

Aktualizovali jsme 28.10.2016, 23:19, 27.10. 09:06

Praha - Kauza kolem udělení vyznamenání Jiřímu Bradymu dostává nových obrátek. Komentátor Miroslav Macek zjistil, že muž, který přežil hrůzy koncentračních táborů a holokaust, zřejmě nikdy neměl být oceněn.

Zeman před velvyslanci pochválil ekonomiku. O kauze Brady mlčel

27.10. 16:29

Praha - Prezident Miloš Zeman se den před státní svátkem setkal se zahraničními velvyslanci v Praze. Vyzdvihl především ekonomické úspěchy ČR, o kauze Jiřího Bradyho se nezmínil.

Brady obdržel od Sobotky pamětní medaili Karla Kramáře

Aktualizovali jsme 27.10.2016, 11:56, 27.10. 10:52

Praha - Jiří Brady dnes dostal pamětní medaili Karla Kramáře. Vyznamenání mu v Kramářově vile předal premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Pamětníka holokaustu po jeho víkendovém příletu do ČR ocenila řada institucí.

Prima neodvysílala Show Jana Krause s Bradym. Lidé se vzbouřili

27.10. 10:02

Praha – Ve středečním pořadu Show Jana Krause měli mimo jiné vystoupit ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) a jeho strýc Jiří Brady. Přestože televize Prima na show poutala a na Facebooku se objevily fotky z natáčení, nakonec pořad odvysílán nebyl. A lidé z toho nadšeni nejsou.

Brady dostal ceny od Prahy a od Židovské obce

26.10. 19:45

Praha - Pamětník holokaustu Jiří Brady dnes převzal od pražské primátorky Adriany Krnáčové (ANO) na Staroměstské radnici Klíč od obce pražské a od Židovské obce Praha cenu Prix Irene.

Češi věří Hermanovi, chtějí, aby dal Zeman Bradymu ocenění

26.10. 19:34

Praha - Většina Čechů se domnívá, že by měl prezident Miloš Zeman udělit státní vyznamenání pamětníkovi holokaustu Jiřímu Bradymu. Ukázaly to výsledky bleskového průzkumu, který pro Český rozhlas zpracovala společnost Median.

Sobotka ve čtvrtek ocení Bradyho medailí

26.10. 16:54

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) udělí Jiřímu Bradymu pamětní medaili Karla Kramáře ve čtvrtek dopoledne v Kramářově vile. Primátorka hlavního města Adriana Krnáčová (ANO) dnes Bradymu udělí na Staroměstské radnici Klíč od obce pražské.

Brady dostane ocenění 28. října na Staroměstském náměstí

25.10. 17:13

Praha - Rektor Univerzity Palackého v Olomouci Jaroslav Miller předá akademické ocenění Jiřímu Bradymu v pátek mezi 19:00 a 20:00 na Staroměstském náměstí v Praze. Pamětník holokaustu by 17. listopadu mohl také dostat Cenu Paměti národa.

Kanadská ambasáda informace o vyznamenání pro Bradyho nedostala

25.10. 16:35

Praha - Velvyslanectví Kanady, jejíž občanství má Jiří Brady, nedostalo žádnou informaci o tom, že by měl dostat české státní vyznamenání, uvedl mluvčí ambasády Michael Vlček. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) udělí Bradymu medaili Karla Kramáře.

Zeman couvá? Zváží ocenění pro Bradyho

Aktualizovali jsme 25.10.2016, 14:06, 25.10. 12:41

Praha - Prezident Miloš Zeman zváží, že by Jiřího Bradyho, kvůli jehož ocenění 28. října se vede spor, ocenil při vhodné příležitosti. Je k tomu připraven jako ke gestu dobré vůle. Na tiskové konferenci to řekl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Brady ale podle jeho ženy Terezy o ocenění z rukou…

Kauza neudělení vyznamenání Bradymu graduje. Nyní se objevil zcela odlišný komentář

24.10. 16:49

Praha – Ke kauze s údajným zrušením vyznamenání pro Jiřího Bradyho se vrátil politický konzultant, publicista a bývalý poradce prezidenta republiky Václava Klause i někdejších předsedů vlády Mirka Topolánka a Jana Fischera Tomáš Haas. Na rozdíl od některých politiků se zastal prezidenta Miloše…

Herman: Brady by vyznamenání od Zemana nepřijal

24.10. 14:06

Praha - Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) dnes v České televizi prohlásil, že by jeho strýc Jiří Brady (88) státní vyznamenání, pokud by mu ho chtěl prezident Miloš Zeman nakonec udělit, nepřijal.

Ocenění Bradyho by situaci zklidnilo, tvrdí Bělobrádek

Aktualizovali jsme 24.10.2016, 13:21, 24.10. 11:14

Praha - Jiří Brady, který prošel nacistickými koncentračními tábory, si státní vyznamenání zaslouží. Dnes to na twitteru uvedl vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek s tím, že udělení řádu strýci ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) by zklidnilo situaci kolem státního svátku 28.…

Hovořil Zeman s Hermanem o vyznamenání? Mládek a Ťok promluvili

24.10. 12:27

Praha - Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) dnes při příchodu na jednání vlády novinářům potvrdil, že byl svědkem rozhovoru prezidenta Miloše Zemana s ministrem kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL) na slovenské ambasádě.

Hrad mi oznámil udělení řádu T. G. Masaryka, přiznává Brady

23.10. 21:43

Praha - Jiří Brady, o jehož státním vyznamenání k 28. říjnu se vede spor, a jeho žena Tereza potvrdili, že jim Hrad původně oznámil, že bude vyznamenán řádem T. G. Masaryka.

Sobotka: Zeman by měl Bradyho vyznamenat

22.10. 20:45

Praha - Prezident Miloš Zeman by se měl podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) zachovat jako státník a vyznamenat Jiřího Bradyho.

Fotogalerie