demonstrace proti Babišovi (16.11.2019)

Ilustrační foto

Tisíce lidí v Praze demonstrují proti Babišovi. Střelbu uctily minutou ticha

Domov

Na Václavském náměstí v Praze začala demonstrace za odstoupení premiéra Andreje Babiše (ANO). Na místě je pódium, nad nímž je nápis Konec vlády jedné straky, níže mohou lidé sledovat dění na dvou obrazovkách. Horní část náměstí se podle zpravodajů ČTK postupně plní, na místě už jsou tisíce lidí.

Ilustrační foto

Největší protest od listopadu 1989? Proti Babišovi demonstrovalo až 300 tisíc lidí

Domov

Až 300.000 lidí dorazilo podle pořadatelů na dnešní demonstraci spolku Milion chvilek proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) na pražské Letné. Mluvčí Milionu chvilek Mikuláš Minář to řekl kolem 16:00 v závěru akce. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ČTK po skončení protestu řekl, že podle policie bylo účastníků asi 250.000. Podle dat operátora T-Mobile přišlo na Letnou zhruba 257.000 lidí. Při minulém protestu spolku v červnu bylo účastníků také zhruba čtvrt milionu, a jednalo se tak o největší veřejné shromáždění po listopadu 1989.

Andrej Babiš (ANO)

Pražská Letná ve varu: Babiš dostal ultimátum, Mišík sepsul Zemana

Domov

Premiér Andrej Babiš má podle pořadatelů dnešní demonstrace na Letné odstoupit do 31. prosince, pokud neodvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou a nezbaví se holdingu Agrofrert. Jinak Milion chvilek v lednu svolá nové protesty, uvedl na demonstraci mluvčí spolku Milion chvilek Mikuláš Minář. Budou podle něj daleko "kreativnější" a dají o situaci v Česku vědět v zahraničí.

Andrej Babiš

Domov

Demonstrace proti výsledku voleb? Nesmysl, ohradil se Milion chvilek

Demonstrace spolku Milion chvilek nesměřuje proti výsledkům voleb, ale proti zneužívání moci politiky, kteří vyhráli volby. Při zahájení dnešního shromáždění na Letné to řekl místopředseda spolku Benjamin Roll. Pokud podle něj někteří politici nechápou, proč se akce koná, nepochopili význam svátku 17. listopadu. Roll poděkoval těm, kteří se o změnu režimu před 30 lety zasadili.

Demonstrace proti Babišovi na Letné

Vypukla další demonstrace proti Babišovi. Už jsme tady, skandují lidé na Letné

Domov

Na Letenské pláni začala krátce po 14:00 demonstrace spolku Milion chvilek proti premiérovi Andreji Babišovi. Pražská doprava nápor lidí podle zpravodajů ČTK zatím zvládla. Na minulém protestu v červnu se na Letnou vydalo více než čtvrt milionu lidí, doprava v okolí Letné tehdy kolabovala. Podle zpravodajů ČTK dnes nápor metro zvládalo, ve špičce jezdily vlakové soupravy každou 1,5 minutu. Podle prvních odhadů je účast menší, než tomu bylo v létě, jde ale o shromáždění desítek tisíc lidí.

Demonstrace proti Babišovi na Letné

Chceme zdravou demokracii! Na Letné je šrumec, proti Babišovi vyjely i traktory

Domov

Okolí demonstrace spolku Milion chvilek proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) na pražské Letné zaplnily státní vlajky. Vyvěsili je nejen organizátoři, ale spontánně i lidé v okolí z oken bytů. Podle reportérů ČTK na místě je již připraveno pódium i obrazovky, jejichž počet se oproti minulému protestu zdvojnásobil na deset. Desítky organizátorů už dnes ráno pouze dokončovaly vymezení sektorů pro účastníky akce.

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy