demonstrace proti Babišovi (6. 5. 2019)

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi

V Praze i v dalších městech se konaly protesty proti vládě

Domov

Lidé v Praze i dalších městech dnes protestovali proti vládě a premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Největší demonstrace pořádaná spolkem Milion chvilek se konala na pražském Staroměstském náměstí, kam přišlo podle odhadu ČTK kolem 1500 lidí.

Vláda ČR

Milion chvilek spustí novou akci. Minář si vyšlápne na vládu kvůli koronaviru

Domov

Předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář na webu oznámil, že ve středu vyjde s transparentem do Letenských sadů v Praze. Vládě chce touto formou položit otázky týkající se jejího působení v době koronavirové epidemie. Se svým dotazem se chce Minář vyfotit a obrázek zveřejnit na sociálních sítích. Kvůli šíření infekce vydala vláda v polovině března nařízení, kterým mimo jiné výrazně omezila volný pohyb osob.

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi

Domov

Českem v úterý projde největší demonstrace od revoluce!

V úterý 4.6.2019 od 18:30 hodin se na pražském Václavském náměstí bude konat další demonstrace proti premiéru Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Podle organizátorů půjde o největší demonstraci od roku 1989, očekává se až 100 tisíc protestujících. Podporu akci vyjádřila i některá pražská divadla.

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi

Babiše na detektor lži! Po celém Česku se opět demonstruje

Domov

Stovky až tisíce lidí dnes demonstrovaly v desítkách menších i větších měst po celé zemi proti premiérovi Andreji Babišovi a za nezávislost justice. Tu podle nich ohrožuje nová ministryně spravedlnosti Marie Benešová. Dva a půl tisíce demonstrantů se podle policie navzdory dešti shromáždily na brněnském Dominikánském náměstí. Asi 500 lidí protestovalo v Ostravě, zhruba 150 v centru Olomouce. Další z demonstrací svolala hnutí Společně pro Brno a Milion chvilek pro demokracii.

Ilustrační foto

Praha opět demonstrovala proti Babišovi a Benešové, vyslala několik jasných vzkazů

Domov

Na pražském Staroměstském náměstí lidé potřetí protestují proti nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO) a premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Účast je podle zpravodajky ČTK podobná jako před týdnem, kdy podle organizátorů přišlo 20.000 lidí. Demonstraci stejně jako v minulých dvou týdnech organizuje spolek Milion chvilek, který požaduje demisi Benešové a jmenování nezávislého ministra. Obává se zásahů do justice v době, kdy policie podala návrh na obžalobu Babiše v kauze Čapí hnízdo. Demonstrace se konají také v dalších městech.

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi

"Babiše do koše!" V ulicích protestovaly tisíce demonstrantů

Domov

Po týdnu opět tisíce lidí v centru Prahy protestují proti nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO) a premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Zaplnili většinu Staroměstského náměstí. Akci stejně jako před týdnem svolal spolek Milion chvilek, požaduje demisi Benešové a jmenování nezávislého ministra. Žádá také záruky, že nenastanou změny na vrchním a Nejvyšším státním zastupitelství až do doby, než se Babiš očistí před soudem v kauze Čapího hnízda.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy