Eurovize 2017

Eurovision Song Contest

Svět

Hádky o Eurovizi: Ruská televize nebude vysílat soutěž z Kyjeva

Moskva - Spor Ruska a Ukrajiny kvůli letošní Eurovizi pokračuje. Ruská státní televize Pervyj kanal dnes oznámila, že nebude písňovou soutěž vysílat. Stanici toto rozhodnutí nijak zvlášť finančně nepoškodí. Eurovize je sice v Rusku velmi populární, ale jde o "jednorázovou akci".

Eurovision Song Contest

Snad Kyjev zruší zákaz pro Rusko na Eurovizi, doufá Kreml

Svět

Moskva - Kreml doufá, že Ukrajina změní své rozhodnutí a ruská zpěvačka Julija Samojlovová se bude moct zúčastnit Eurovize. Písňové soutěže, jejímž hostitelem bude Kyjev, se mají v květnu zúčastnit zpěváci ze 43 zemí včetně Česka.

Eurovision Song Contest

Svět

Ukrajina zakázala ruské zpěvačce vstup na Eurovizi

Kyjev - Tajná služba SBU splnila hrozby a zakázala ruské zpěvačce Juliji Samojlovové vstup na území Ukrajiny, kde měla Rusko reprezentovat v květnové Eurovize v Kyjevě. Zatímco v ČR není tato soutěž příliš populární, pro Rusy je to událost roku.

Eurovision Song Contest

Spory při přípravě Eurovize na Ukrajině. Kvůli rozpočtu odešlo 21 manažerů

Revue

Kyjev - Přípravy na letošní ročník soutěže Eurovize na Ukrajině provází skandál v podobě konfliktu v organizačním týmu, který na protest proti dosazenému vedení opustilo 21 manažerů. Jádrem sporu se zřejmě stalo rozhodnutí zvětšit rozpočet soutěže z 22 na 29 milionů eur, což může zmenšit zisky ukrajinské televize a produkčních společností.

Ukrajinka Jamala zvítězila v 61. ročníku soutěže Eurovision Song Contest 2016 (foto: Anna Velikova)

Eurovize 2017 se zúčastní rekordní počet zemí včetně České republiky

Kultura

Kyjev - V roce 2017 se populární pěvecké soutěže Eurovision Song Contest, zúčastní rekordních 43 zemí. Tento seznam zahrnuje také Rumunsko a Portugalsko, kteří se vracejí do soutěže po roční přestávce. Mezi účastníky nechybí samozřejmě ani Česká republika. 62. ročník soutěž se po vítězství ukrajinské zástupkyně Jamaly uskuteční v Kyjevě.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy