Články k tématu: Frauke Petryová (AfD)

Petryová dala definitivní sbohem AfD, založila Modrou stranu

12.10. 21:39

Berlín – Někdejší šéfka německé Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryová chce konkurovat Křesťanskodemokratické unii (CDU) německé kancléřky Angely Merkelové. Založila novou Modrou stranu (Die Blaue Partei).

Bývalá šéfka AfD Petryová má problémy. Čelí žalobě kvůli křivé výpovědi před výborem

04.10. 15:15

Drážďany - Bývalá šéfka protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryová čelí žalobě kvůli křivopřísežnictví. Podle prokuratury v Drážďanech se ho dopustila v listopadu 2015, kdy nepravdivě vypovídala před výborem saského zemského sněmu.

Protiuprchlická AfD je v rozkladu, stranu opouštějí další politici

29.09. 17:59

Berlín - Alternativa pro Německo (AfD) se po nedělních volbách poprvé dostala do parlamentu, místo oslav se ale zmítá ve vážné krizi. Frauke Petryová by měla ze strany odejít už dnes a přidávají se k ní další politici.

reklama

Končící šéfka AfD Petryová asi založí novou stranu. "Modří" už mají zaregistrovanou doménu

27.09. 13:55

Drážďany - Předsedkyně protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryová a její manžel Marcus Pretzell, kteří se stranu chystají opustit, možná založí nové politické uskupení. Petryová si dle médií už v červenci zaregistrovala webovou doménu www.dieblauen.de, tedy "modří".

Šéfka AfD zaskočila kolegy a odešla z tiskovky. Nechce být součástí frakce strany v parlamentu

Aktualizovali jsme 25.9.2017, 15:30, 25.09. 12:00

Berlín - Předsedkyně Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryová dnes uvedla, že nebude součástí frakce své strany ve Spolkovém sněmu. Společnou tiskovou konferenci lídrů strany po několika minutách opustila. Hned po nedělních volbách se tak ukazují prudké názorové rozdíly ve straně, která bude v…

Fotogalerie