Frontex

Slovensko, ilustrační foto

Slovensko odstaví ruské stíhačky a požádá Frontex o pomoc

Svět

Slovensko požádá unijní agenturu Frontex o pomoc při ochraně své 98 kilometrů dlouhé hranice s Ukrajinou, která je také vnější hranicí EU a schengenského prostoru volného prostoru osob. ČTK o tom dnes informovalo slovenské ministerstvo vnitra.

Ilustrační foto

Svět

Nelegálních vstupů do EU meziročně ubylo, ukázala data

Za prvních sedm měsíců letošního roku se nelegálně na území Evropské unie dostalo 47.250 lidí, což je o 15 procent méně, než bylo ve stejném období evidováno v minulém roce. V tiskové zprávě to dnes uvedla unijní agentura pro ochranu vnějších hranic Frontex. Od dubna nicméně pozoruje nárůst aktivity na hlavních migračních trasách.

Recep Tayyip Erdoğan, turecký prezident

Krize na řecko-turecké hranici. Erdogan vydal nové nařízení ohledně migrantů

Svět

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nařídil pobřežní stráži bránit migrantům v přeplouvání Egejského moře. Pobřežní stráž o tom podle agentury AFP informovala na twitteru s tím, že přeplouvání moře je příliš nebezpečné. Od minulého týdne se desítky tisíc migrantů snaží dostat do Evropské unie přes pozemní turecko-řeckou hranici. Na té se dnes podle agentury Reuters znovu zvýšilo napětí, když řecká policie proti migrantům nasadila i slzný plyn. Podle řeckých médií slzný plyn a kouřové bomby opět použili turečtí vojáci, kteří migranty doslova nutí k ilegálnímu překročení hranice.

Rath, David

Domov

Rath přišel do České televize. A začalo to lítat vrchem spodem

V pořadu ČT24 Politické spektrum se střetly různé nové strany kandidující do Evropského parlamentu. Největší boj mezi sebou vedli David Rath z České suverenity (ČS) a Pavel Telička z Hlasu (Hlas), kteří zastávají zcela opačné názory na fungování EU.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy