Články k tématu: Jan Blatný

Dvě pětiny lidí nesouhlasí s nedávným odvoláním ministra Blatného

21.04. 16:50

Dvě pětiny Čechů nesouhlasí s tím, že prezident Miloš Zeman na návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) před dvěma týdny odvolal z funkce ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Zhruba stejný počet lidí, 38 procent, si zároveň nemyslí, že jeho nástupce Petr Arenberger (za ANO) je dobrou volbou na…

Zeman věděl o odvolání Blatného o dva dny dříve než exministr

Aktualizovali jsme 11.4.2021, 22:00, 11.04. 11:39

Prezident Miloš Zeman věděl o chystaném odvolání ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) dříve, než se informace objevila v médiích.

Blatný je podle Zemana kvůli odmítání vakcín spoluzodpovědný za zemřelé na covid

Aktualizovali jsme 7.4.2021, 22:02, 07.04. 12:41

Odvolaný ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) blokoval podle prezidenta Miloše Zemana přísun vakcín do Česka, a je tak spoluodpovědný za zemřelé na covid-19. Zeman to řekl při dnešním jmenování ředitele vinohradské nemocnice Petra Arenbergera Blatného nástupcem. Prezident doufá, že se…

reklama

Babiš odvolal Blatného, novým ministrem je Arenberger

Aktualizovali jsme 7.4.2021, 22:02, 07.04. 10:53

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) dnes na tiskové konferenci potvrdil, že končí ve funkci. Jmenování nového ministra se na Pražském hradě uskutečnilo dnes před polednem. Novým ministrem se stal ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger.

Epidemiologové: Spolupráce s Blatným byla dobrá a zlepšovala se

07.04. 18:57

Spolupráce s bývalým ministrem Janem Blatným (za ANO), kterého dnes prezident na žádost premiéra Andreje Babiše (ANO) odvolal, byla velmi dobrá. V posledních týdnech se zintenzivnila a byla za celou dobu Blatného působení nejlepší, sdělili ČTK epidemiologové Petr Smejkal a Rastislav Maďar.

Babiš: Za koncem Blatného není nespokojenost s prací, ale fungování resortu

07.04. 14:04

Důvodem odvolání Jana Blatného (za ANO) z pozice ministra zdravotnictví není nespokojenost s jeho prací. Na dnešní tiskové konferenci po uvedení nového ministra zdravotnictví Petra Arenbergera do funkce to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Rozcházel se s ním v názoru, jak by měl resort fungovat.

Česko může podle Blatného nabídnout okolním zemím až 50 míst v nemocnicích

06.04. 21:00

Česko může podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) nabídnout okolním zemím, pokud by se tam epidemická situace dál zhoršovala, až 50 míst ve svých nemocnicích. V minulých měsících nabídlo Česku pomoc s pacienty s covidem-19 Německo, Rakousko, Švýcarsko, Polsko a další země, nakonec byla…

Zeman hodlá respektovat právo Babiše navrhnout odvolání ministrů

06.04. 17:55

Prezident republiky Miloš Zeman plně respektuje právo premiéra navrhnout odvolání a jmenování členů vlády. Na twitteru to dnes uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Podle CNN Prima News a serveru iDNES.cz ve středu skončí ministři zdravotnictví Jan Blatný a školství Robert Plaga (oba za ANO).

Léky na covid nejsou politické téma, uvádí ministerstvo k výtkám Babiše

03.04. 14:04

Používání léků na nemoc covid-19 je podle ministerstva zdravotnictví lékařské téma, ne politické. Úřad to dnes sdělil na twitteru v reakci na vytýkací dopisy od premiéra Andreje Babiše (ANO) adresované ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému (za ANO).

Lidé nad 65 let se začnou registrovat k očkování v polovině dubna

Aktualizovali jsme 1.4.2021, 22:11, 01.04. 14:30

V polovině dubna plánuje ministerstvo zdravotnictví zahájit registraci k očkování proti covidu-19 pro lidi od 65 do 69 let. Původně měla začít už po Velikonocích. Ve středu 7. dubna se začnou hlásit k očkování lidé pracující v sociálních službách. Dostanou kódy od sociálních odborů krajských úřadů.…

Chování lidí o Velikonocích může ovlivnit otevření škol, varuje Blatný

31.03. 20:02

Pokud se lidé o Velikonocích "utrhnou ze řetězu" a nebudou dodržovat protiepidemická opatření, hrozí podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), že se školy otevřou 12. dubna jen na týden, než se epidemie covidu-19 zase zhorší.

Blatný: Do konce stavu nouze mají platit všechny restrikce

Aktualizovali jsme 28.3.2021, 21:50, 28.03. 13:47

Všechny nynější protikoronavirové restrikce by měly podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) platit až do konce nouzového stavu. Chce, aby jejich dodržování bylo také kontrolováno. Stav nouze je vyhlášen do neděle 11. dubna a Blatný doufá, že bude poslední.

Nejbližší termín návratu části dětí do škol je 12. dubna

26.03. 09:02

Nejbližší termín, kdy by se část dětí mohla vrátit do škol, je 12. dubna. Novinářům to dnes řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Potvrdil tak dřívější vyjádření ministerstva školství.

Po Velikonocích by mohl skončit zákaz pohybu mezi okresy

26.03. 08:48

Po Velikonocích by podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) mohl skončit zákaz pohybu mezi okresy. Je to hlavní důvod, proč je dál potřeba nouzový stav, řekl dnes na tiskové konferenci.

Blatný: Do konce dubna dostanou dávku vakcíny dva miliony lidí

26.03. 08:46

Do konce dubna by měly dostat alespoň jednu dávku vakcíny proti covidu-19 dva miliony lidí. Příští měsíc se očekává více než milion dávek od čtyř výrobců, řekl na dnešní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Blatný: Lidé nad 65 let budou moci k očkování po Velikonocích

24.03. 19:57

Lidé nad 65 let se budou moci registrovat k očkování proti koronaviru koncem týdne po Velikonocích, řekl dnes poslancům ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Blatný: ČR nasmlouvala vakcíny na proočkování 8 mil. lidí do srpna

24.03. 15:28

Česko nasmlouvalo dodávky vakcín tak, aby se do konce srpna či začátku září proočkovalo osm milionů lidí. Do konce června by očkování mělo mít šest milionů osob. Na dnešní konferenci Univerzity Karlovy o roku s covidem to řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Podle něj jsou dohodnuté…

Omezení péče nehrozí, řekl Blatný k vyčerpání rezerv pojišťoven

23.03. 17:11

Vyčerpání rezerv zdravotních pojišťoven podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) neznamená ohrožení zdravotní péče. Řekl to na dnešním jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví. Pojišťovny letos podle něj vydají asi 20 miliard korun více, než s čím počítaly jejich zdravotně pojistné…

Blatný: Nějaká obdoba PES bude pro rozvolňování potřeba

22.03. 19:54

Nějaká obdoba protiepidemického systému PES bude podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) pro budoucí zmírňování opatření potřeba. Všechny země nějakou takovou tabulku mají, řekl na tiskové konferenci po jednání vlády. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) minulý týden řekl, že pověřená hlavní…

Babiš prý nechystá výměnu ministra zdravotnictví již příští týden

21.03. 18:05

Příští týden nedojde k výměně ministra zdravotnictví, řekl premiér Andrej Babiš (ANO) v dnešním rozhovoru pro server TN.cz. Uvedl také, že hlavního epidemiologa IKEM Petra Smejkala na ministra mu doporučovala odborná skupina. Smejkal v nedávném rozhovoru Prostor X na webu Reflex.cz poznamenal, že…

V dubnu dorazí do Česka desetitisíce dávek další vakcíny

19.03. 14:52

Vakcína proti covidu od firmy Johnson & Johnson bude podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) dodávána do Evropské unie od 16. dubna. Už v dubnu přijdou do Česka desítky tisíc dávek, řekl dnes na tiskové konferenci.

Vláda odložila rozhodnutí o nouzovém stavu na pondělí

18.03. 21:57

O prodloužení nouzového stavu bude vláda rozhodovat v pondělí. Potřebuje k němu souhlas Sněmovny. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) epidemická situace vyžaduje prodloužení opatření navázaných na nouzový stav za 28. březen, potažmo až do velikonočních svátků, tedy včetně 5. dubna.…

Blatný: Děti by se mohly do škol vrátit ve druhé polovině dubna

Aktualizovali jsme 17.3.2021, 22:02, 17.03. 17:54

Děti by se do škol mohly vrátit pravděpodobně ve druhé polovině dubna. Podmínkou je pravidelné testování. Na jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví to dnes řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Konkrétní termín možného návratu do škol říci nechtěl.

Blatný: Očkováno bylo v ČR téměř 485.000 lidí starších 70 let

17.03. 20:09

Dávku vakcíny proti covidu dostalo v Česku zatím téměř 485.000 lidí starších 70 let. Na očkování byla zhruba pětina sedmdesátníků a tři pětiny seniorů nad 80 let. Vyplývá to z informací, které dnes na jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví prezentoval ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Fotogalerie