Janek Kroupa

Nejvyšší soud České republiky

Nejvyšší soud se zastal novináře Kroupy. Při povolení odposlechů jednal soud nezákonně

Domov

Brno - Odposlouchávat novináře by mělo být možné jen ve výjimečných případech a soud musí zdůvodnit, proč prolamuje právo na ochranu zdroje, vyplývá z rozsudku Nejvyššího soudu, který tak rozhodl v případu investigativního reportéra Českého rozhlasu (ČRo) Janka Kroupy. Ten se bránil proti tomu, že ho policie odposlouchávala v kauze Pandur. Nejvyšší soud spor po šesti letech uzavřel letos v červenci konstatováním, že soud v Ostravě postupoval nezákonně.

Český rozhlas

Kroupova reportáž o Agrofertu nebyla objektivní, myslí si RRTV

Domov

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se domnívá, že reportáž Českého rozhlasu o neoprávněném hospodaření Agrofertu na 1700 hektarech zemědělské půdy, za kterou stojí investigativní novinář Janek Kroupa. nebyla. objektivní. Rozhlas se tak podle radních dopustil přestupku.

Noviny, ilutrační foto

Výhrůžky, šikana, nátlak a upadající morálka. Svaz se zastal Kmenty, Slonkové a Kroupy

Domov

Praha - Výkonný výbor Českého filmového a televizního svazu FITES se zastal trojice investigativních novinářů Sabiny Slonkové, Janka Kroupy a Jaroslava Kmenty. Ti v prohlášení uvedli, že se je policie a Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) snaží zastrašit či odradit od další práce. V posledních měsících totiž museli opakovaně vypovídat ke kauzám, jež se týkají premiéra Andreje Babiše (ANO). 

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy