Jeff Bezos

Mark Zuckerberg, autor: Anthony Quintan

Majetek nejbohatších lidí se za pandemie rozrostl, víc lidí je ale v chudobě

Byznys

Majetek nejbohatších lidí světa se za pandemie covidu-19 rozrostl, na druhou stranu se ale víc lidí ocitlo v chudobě. Ve své zprávě o nerovnosti to dnes uvedla britská nevládní organizace Oxfam. Nízké příjmy těch nejchudších podle ní přispěly ke smrti 21.000 lidí denně. Majetek deseti nejbohatších lidí se od března 2020, tedy od začátku pandemie, více než zdvojnásobil.

Modul s Jeffem Bezosem na palubě úspěšně přistál. (20.7.2021)

Bezos se s hosty podíval do vesmíru. Dal vesmírnému turismu zelenou

Svět

Raketa New Shepard společnosti Blue Origin dnes úspěšně vynesla modul RSS New Step (nový krok) s nejbohatším mužem světa Jeffem Bezosem a třemi dalšími vesmírnými turisty na hranici vesmíru. Nosná raketa i modul s posádkou po několikaminutovém letu bezpečně přistály. Přímý přenos bylo možné sledovat na webu společnosti.

Amazon, americký internetový obchod

Amazon začíná po odstoupení zakladatele Bezose novou kapitolu

Byznys

Největší internetový prodejce na světě, americká společnost Amazon, začíná po odstoupení sedmapadesátiletého zakladatele Jeffa Bezose z pozice hlavního šéfa novou kapitolu. Přesně 27 let od založení firmy se vedení ujímá dosavadní ředitel cloudové divize Andy Jassy, jak firma avizovala už v únoru.

Elon Musk

Byznys

Elon Musk už je druhým nejbohatším člověkem světa, překonal Billa Gatese

Šéf a zakladatel výrobce elektrovozů Tesla Elon Musk v pondělí předstihl spoluzakladatele Microsoftu Billa Gatese a je nyní druhým nejbohatším člověkem na světě. Devětačtyřicetiletému podnikateli pomohl prudký růst akcií jeho automobilky. S odvoláním na svůj index miliardářů o tom informovala agentura Bloomberg. V čele žebříčku se i nadále neohroženě drží ředitel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos.

Donald Trump, 45. prezident USA

Forbes: Trump značně zchudnul, nejbohatším Američanem zůstává Bezos

Byznys

Nejbohatším Američanem podle žebříčku časopisu Forbes zůstal třetím rokem za sebou šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Výrazně si ale pohoršil americký prezident Donald Trump, a to kvůli koronavirové pandemii, která těžce zasáhla jeho kancelářské budovy, hotely a rezorty, uvedl Forbes.

Elon Musk

Změna v žebříčku nejbohatších lidí světa: Musk se vyšvihl na čtvrtou pozici

Byznys

Zakladatel a šéf americké společnosti na výrobu elektromobilů Tesla Elon Musk se díky pondělnímu růstu ceny akcií firmy stal čtvrtým nejbohatším člověkem světa. Předstihl tak francouzského podnikatele Bernarda Arnaulta, který působí v odvětví prodeje luxusního zboží. S odvoláním na svůj index miliardářů o tom informovala agentura Bloomberg.

Ilustrační foto

Byznys

Miliardáři v USA slibovali hory doly pro charitu. Výsledek je žalostný, odhalila studie

Většina velmi bohatých Američanů, kteří se v rámci kampaně Giving Pledge zavázali k darování většiny svého jmění na dobročinné účely, hromadí stále větší bohatství. Řada z nich také věnované peníze posílá do svých rodinných nadací a fondů, které prostředky rozdělují pomalu a dárci díky nim rovněž požívají značných daňových výhod.

Mark Zuckerberg, autor: Anthony Quintan

Zuckerberg, Bezos a další vypovídají před členy Kongresu

Svět

V právním podvýboru Sněmovny reprezentantů pro antimonopolní záležitosti dnes začalo dlouho očekávané slyšení šéfů společností Amazon, Apple, Google a Facebook. Podle agentury Reuters akce poskytne náhled do myšlení zákonodárců, kteří gigantům chtějí utáhnout otěže, a patrně ji bude provázet "zdravá dávka politického divadla".

Twitter

Bezprecedentní útok na twitteru: Podvodníci napadli účty politiků, celebrit a magnátů

Svět

Zatím neznámí podvodníci napadli twitterové účty mnoha známých a bohatých lidí, včetně šéfů velkých technologických firem, ale i politiků, celebrit a také samotných podniků. Jménem skutečných vlastníků účtů hackeři tvrdili, že chtějí pomoci a že když jim někdo pošle 1000 dolarů, obdrží za to dvojnásobek, tedy 2000 USD (téměř 47.000 Kč). Platbu žádali v bitcoinech.

Peníze, zlato

Toto jsou nejbohatší lidé světa. Časopis Forbes zveřejnil nový žebříček

Byznys

Nejbohatším člověkem světa je už třetím rokem za sebou šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos. Hodnota jeho majetku činí zhruba 113 miliard dolarů (2,8 bilionu Kč). Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku časopisu Forbes. Nejbohatším Čechem je Petr Kellner s majetkem za 14,9 miliardy dolarů (373 miliard Kč).

Ilustrační foto

Bezos vyrazil do boje s klimatem. Na záchranu planety dá miliardy dolarů

Byznys

Zakladatel a šéf společnosti Amazon Jeff Bezos poskytne na boj s klimatickými změnami deset miliard dolarů (229 miliard Kč). O peníze, které vloží do fondu s názvem Bezos Earth Fund, budou moci od letošního léta žádat vědci, aktivisté a nevládní organizace, které se snaží o ochranu "přirozeného světa".

Americký dolar

Byznys

Časovaná bomba? Ekonomická nerovnost se zcela vymkla kontrole

Dvacet dva nejbohatších mužů světa má větší majetek než všechny ženy v Africe dohromady. Ve zprávě o nerovnosti, zveřejněné před začátkem Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu, to dnes uvedla britská nevládní organizace Oxfam. Podle ní se ekonomická nerovnost vymkla kontrole, neboť loni bylo 2153 světových miliardářů bohatších než 4,6 miliardy lidí dohromady.

Americký dolar (USD)

Byznys

Bill Gates se propadl. Kdo je novým nejbohatším člověkem světa?

New York - Nejbohatším člověkem na světě je šéf Amazonu Jeff Bezos s majetkem 112 miliard dolarů (2,3 bilionu Kč). Ten po čtyřech letech sesadil na druhou pozici zakladatele Microsoftu Billa Gatese. Nejbohatším Čechem na 88. místě je opět Petr Kellner s majetkem 15,5 miliardy dolarů (asi 319 miliard Kč). Do žebříčku dolarových miliardářů sestavovaného každoročně časopisem Forbes se dostalo znovu celkem šest Čechů.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy