Články k tématu: Jeff Sessions (ministr spravedlnosti USA)

Jeff Sessions rezignoval. Ministr spravedlnosti odstoupil na žádost Trumpa

07.11. 21:46

Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions dnes na výzvu prezidenta Donalda Trumpa odstoupil z funkce. Podle agentury Reuters zaslal do Bílého domu rezignační dopis a prezident mu za vykonanou práci poděkoval. Demokraté se obávají, že krok může ohrozit vyšetřování kauzy ruského vměšování do…

Trump svými tweety vyvolal poprask: Vyzval Sessionse, aby okamžitě zastavil Muellerovo vyšetřování

01.08. 22:09

Washington - O rozruch se postaral americký prezident Donald Trump. Ten na twitteru vyzval ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse, aby bezodkladně zastavil pátrání po ruském vlivu na americké prezidentské volby vedené zvláštním vyšetřovatelem FBI Robertem Muellerem. Bílý dům musel následně jeho…

Sessions prý nelhal Kongresu ohledně styků s Ruskem

14.11. 20:38

Washington - Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions se ohradil proti obvinění, že lhal členům Kongresu o komunikaci spolupracovníků prezidenta Donalda Trumpa s Ruskem.

reklama

Trump neví, jestli budou Tillerson a Sessions pokračovat ve vládě

03.11. 21:49

Washington - Prezident Donald Trump si není jistý, že jeho ministr zahraničí Rex Tillerson ve vládě setrvá do konce prezidentova mandátu. Řekl to v rozhovoru pro televizi Fox News.

Výměna ministra spravedlnosti USA? Trump kope do Sessionse kvůli Clintonové

25.07. 15:07

Washington - Dle informací listu The Washington Post americký prezident Donald Trump řeší v soukromém okruhu svých poradců možnost odchodu ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse.

Sessions podle novin nemusel hovořit o kontaktech s Rusy pravdu

22.07. 12:59

Washington - Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions nemusel při červnové výpovědi v Senátu USA hovořit o svých kontaktech s Rusy během volební kampaně nynějšího prezidenta Donalda Trumpa pravdu.

Trump lituje, že si vybral jako ministra Sessionse

20.07. 08:52

Washington - Americký prezident Donald Trump lituje, že si vybral jako ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse. Trump v rozhovoru s listem The New York Times (NYT) prohlásil, že kdyby věděl, že se Sessions vzdá formálního dohledu nad vyšetřováním ruské kauzy, vybral by si na tento vládní post někoho…

Propuštění šéfa FBI Comeyho doporučil Trumpovi ministr spravedlnosti Sessions

14.06. 08:12

Washington - Ministr spravedlnosti Spojených států Jeff Sessions propuštění nyní již bývalého šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) Jamese Comeyho doporučil. Má naopak důvěru ve zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který rozplétá případ údajných ruských zásahů do loňské volební kampaně…

Americký ministr spravedlnosti kritizuje vstřícný postoj k migrantům, městům hrozí sankcemi

28.03. 09:00

Washington - Některá americká města a státy se staly terčem kritiky za jejich vstřícný postoj k odsouzeným migrantům. Ministr spravedlnosti Spojených států Jeff Sessions jim pohrozil omezením přístupu k financím z rozpočtu svého úřadu.

Udělal jsem chybu, přiznal Sessions. Nebude vést vyšetřování ruského hackování

03.03. 08:01

Washington - Jeff Sessions čelí skandálu, že během prezidentské kampaně Donalda Trumpa dvakrát jednal s ruským velvyslancem v USA, aniž se o tom zmínil v Senátu při nominaci na ministra spravedlnosti. Nebude proto dohlížet na vyšetřování údajných zásahů ruských hackerů do voleb.

Vedení demokratů v Kongresu chce rezignaci Sessionse

02.03. 20:54

Washington - Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions podle demokratů během jednání v Senátu mylně informoval Kongres o svých kontaktech s ruskými představiteli. Měl by podle nich proto rezignovat.

Další problém Trumpovy administrativy: Ministr Sessions lhal, během kampaně se sešel s ruským velvyslancem

02.03. 08:43

Washington - Ministr spravedlnosti USA Jeff Sessions ve středu přiznal, že během prezidentské kampaně dvakrát jednal s ruským velvyslancem ve Spojených státech. Podle agentury AP toto odhalení vyvolá tlak, aby Sessions nezasahoval do probíhajícího vyšetřování FBI.

Fotogalerie