Jihlava

Ústí nad Labem

Bez ustaveného zastupitelstva bude po dnešku posledních pět statutárních měst

Domov

Ustavující zasedání městských zastupitelstev bude mít po dnešku za sebou 22 z 27 statutárních měst v ČR. Je mezi nimi i Ústí nad Labem, kde dohodu o vzniku magistrátní koalice uzavřeli politici těsně před jednáním. Koaliční smlouvu dnes podepsali také v Jihlavě a Jablonci nad Nisou. Nejistota ohledně podoby magistrátní koalice trvá v Praze a Hradci Králové. Starostu má i Vsetín, kde byl do čela města po pěti letech opět zvolen Jiří Čunek (KDU-ČSL). V Moldavě na Teplicku se budou muset volby opakovat. Podle soudu tam volili i lidé, kteří neměli právo hlasovat.

Jihlava

V Jihlavě jsou jednání o koalici podle lídrů stran zatím v počátcích

Domov

V Jihlavě jsou podle lídrů stran oslovených ČTK jednání o složení nového vedení radnice zatím v počátcích. Radek Popelka, jenž vedl vítěznou kandidátku hnutí ANO, označil první uskutečněné rozhovory spíš za zdvořilostní. ODS a lidovci, kteří společně získali druhý nejvyšší počet mandátů, podle náměstka primátorky Petra Ryšky z ODS chtějí nejdřív mluvit s ostatními stranami o jejich programech a prioritách, na nichž by bylo možné najít shodu.

Jihlava

Volby v Jihlavě opět vyhrálo ANO, má 14 mandátů, druhá je ODS a KDU-ČSL

Domov

Komunální volby v Jihlavě znovu vyhrálo hnutí ANO, získalo 14 mandátů v zastupitelstvu, které má 37 členů. Druhá skončila ODS a KDU-ČSL s 11 mandáty. Třetí SPD bude mít čtyři zastupitele. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na www.volby.cz. Voleb se zúčastnilo 44,19 procenta voličů.

Ilustrační foto

Domov

Covid-19: Nákaza ochromila Alzheimercentrum, infekce je na ubytovně v Prachaticích

Počet pacientů s koronavirem v jihlavském Alzheimercentru stoupl na 56. Jde o 39 klientů zařízení a 17 zaměstnanců. Alzheimercentrum kvůli současné situaci shání brigádníky, kteří by pomohli s péčí o klienty. ČTK to dnes řekla mediální zástupkyně Alzheimercentra Martina Svobodová. V pátek bylo v zařízení 46 nakažených.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy