Kapsch

Jiří Švachula (ANO)

Švachula si na úplatcích přišel téměř na 8,8 milionu, uvedl rozhlas

Domov

Bývalý místostarosta městské části Brno-střed Jiří Švachula (dříve ANO), který je ve vazbě kvůli obvinění z korupce na radnici, si na úplatcích přišel téměř na 8,8 milionu korun, uvedl dnes server irozhlas s odkazem na usnesení státního zastupitelství, kterým obstavilo Švachulův majetek.

Dan Ťok

Ťok kritizuje Faltýnka kvůli Kapschi: Jednání s účastníky mýtné soutěže bylo nestandardní

Domov

Jednání předsedy poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka s účastníky soutěže v mýtném tendru bylo krajně nestandardní, řekl dnes novinářům ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Podle něj Faltýnek ani nikdo jiný do dopravní politiky ministerstva nezasahoval. Současná kauza kolem Kapsche pak podle něj vysvětluje chování firmy vloni na jaře, kdy cítil z její strany tlak, aby nepokračoval ve své funkci. O jednání Faltýnka s Kapschem nejspíš bude v úterý jednat poslanecký klub ANO.

Jaroslav Faltýnek (ANO)

Policie má na Faltýnka odposlechy

Domov

Žalobci navrhují vazbu pěti aktérů kauzy údajné korupce kolem zakázek na radnici Brna-středu ze všech tří možných důvodů - je to obava z útěku, ovlivňování svědků a pokračování v trestné činnosti. Novinářům to dnes před začátkem neveřejných vazebních zasedání řekl státní zástupce Radek Mezlík.

Ilustrační fotografie

NCOZ zasahuje nejméně na pěti místech v Česku: Razie se dotkla Faltýnka, Kapsche i ÚOHS

Domov

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují nejméně na pěti místech v Česku. Přišli do pražského sídla firmy Kapsch a do bytu jejího ředitele, do Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v Brně, na radnici městské části Brno-střed a k místopředsedovi hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi. Mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej uvedl, že útvar provádí úkony ve dvou samostatných trestních věcech. Neupřesnil, která místa zásahů spolu souvisejí.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy