Články k tématu: Klinika (sociální centrum)

V dění kolem Kliniky politici žalostně selhali. Poučí se?

Aktualizovali jsme 14.1.2019, 20:50, 14.01. 14:55

Komentář Petra Šulky – Pokud sledujete v posledních dnech média, rozhodně vám nemohlo ujít zřejmě poslední dějství sporů o Autonomní sociální centrum Klinika. To vzniklo v roce 2014 na Žižkově, když skupina mladých aktivistů obsadila nevyužívanou budovu bývalé plicní ambulance. A pro stát tím…

Exekutoři v Klinice neuspěli, druhý pokus o vyklízení proběhne zítra

10.01. 20:32

Exekutor Ivo Luhan před 16:00 pro dnešek ukončil v Jeseniově ulici v Praze 3 exekuční vyklízení domu, který neoprávněně využívají lidé z Autonomního sociálního centra Klinika. Do objektu se vrátí v pátek v 10:00, oznámil před budovou Luhan. Aktivisté, kteří objekt ani přes několik jeho výzev…

Český konzulát v Drážďanech poničili levicoví aktivisté, podpořili pražské centrum Klinika

13.11. 19:11

Drážďany - Budovu českého generálního konzulátu v Drážďanech posprejovali levicoví radikálové Zelenou barvou vandalové potřísnili fasádu ve směru od Tereziánské ulice, plot i uměleckou plastiku před budovou.

reklama

Aktivisté z Kliniky se s SŽDC nedomluvili, dům musejí vyklidit

26.10. 13:59

Praha - Dnešní jednání ohledně centra Klinika na pražském Žižkově skončilo bezvýsledně. Aktivisté a zástupci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) odešly se stejnými postoji, s jakými přišly. Správa trvá na tom, aby byl dům vyklizen.

Sociální centrum Klinika na Žižkově bude pokračovat navzdory rozhodnutí soudu

18.10. 13:42

Praha - Dnes vyprší aktivistům z Kliniky exekuční lhůta pro odchod z budovy v pražské Jeseniově ulici, kterou stanovil soud. Ve čtvrtek mají dům předat majiteli. Přesto hodlají zůstat.

Vykliďte kliniku, nařídil soud aktivistům v Praze

05.09. 13:00

Praha - Městský soud v Praze dnes potvrdil lednový verdikt Obvodního soudu pro Prahu 3, podle nějž musí aktivisté z Autonomního centra Klinika na pražském Žižkově vyklidit objekt a uvolnit budovu i pozemky novému majiteli, tedy Správě železniční a dopravní cesty (SŽDC).

Stovky lidí demonstrují v Praze za zachování Kliniky

09.04. 16:27

Praha - V Praze na Náměstí míru se kolem 15:00 sešlo na podporu žižkovského Autonomního sociálního centra Klinika asi 200 až 300 lidí. Protestují proti snaze vlastníka budovy, Správy železniční dopravní cesty, je z objektu vystěhovat.

Vyšetřování útoku na centrum Klinika skončilo, policie nikoho neobvinila

07.02. 21:40

Praha - Prošetřování loňského žhářského útoku na sociální centrum Klinika v Praze 3 bylo odloženo. Policistům se nepodařilo zjistit skutečnosti k zahájení trestního stíhání proti konkrétnímu člověku. Na dotaz ČTK to dnes uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Klinika odmítá opustit budovu na Žižkově

10.11. 14:21

Praha - Kolektiv Autonomního sociálního centra Klinika přes výzvu nového majitele, kterým je Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), nechce opustit budovu na pražském Žižkově. Hrozbu sankcemi považuje za planou výhrůžku, řekli dnes novinářům zástupci kolektivu. SŽDC převzala budovu v říjnu, chce…

Správa železnice oficiálně převzala budovu sociálního centra Klinika

14.10. 11:58

Praha - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes oficiálně předal budovu, kde působí Autonomní sociální centrum Klinika. Obdržela ji Správa železniční dopravní cesty (SŽDC).

Budovu s nelegální Klinikou získala SŽDC. Co bude s centrem dál?

10.10. 13:09

Praha - Podle informací Radiožurnálu získala Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) budovu na Žižkově, kterou nelegálně obývá Autonomní sociální centrum Klinika.

Televize Prima v problémech? RRTV zahájila kvůli reportáži o Klinice správní řízení

08.08. 17:00

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zahájila správní řízení s televizí Prima kvůli manipulativnímu zpravodajství o centru Klinika.

Centrum Klinika se opět otevře veřejnosti, rozhodl soud

07.07. 12:25

Praha - Autonomní sociální centrum Klinika v Praze se dnes po několika týdnech znovu otevře veřejnosti. Pražský městský soud zrušil předběžné opatření, které provozování centra zakazovalo. Na dotaz ČTK to řekl aktivista Jakub Ort. O žalobě, kterou kvůli údajně nelegálnímu působení Kliniky podal…

Klinika dostala další pokutu. Tentokrát za nerespektování předběžného opatření

17.06. 17:01

Praha - Klinika dostává jednu pokutu za druhou. Autonomní centrum má dle dnešního rozhodnutí soudu zaplatit 50 tisíc za nerespektování předběžného opatření. Pokuty od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) už přesáhly 100 tisíc korun.

Všichni jste Babišovy děv*y. Přiveďte mi maminku: Psychisky nemocný muž chodil celou noc po střeše Kliniky

14.06. 10:47

Praha - Psychicky nemocný 33letý muž chodil celou noc na úterý po střeše autonomního centra Klinika na pražském Žižkově a pokřikoval. Slezl až ráno, když policisté přivezli jeho matku.

Úřady řeší Kliniku, čekají, dokud nerozhodne soud

06.06. 12:24

Praha - Úřady musí s dalšími kroky ohledně budovy na pražském Žižkově, kterou obývají squatteři z Autonomního sociálního centra Klinika, čekat na rozhodnutí soudu a orgánů činných v trestním řízení.

Klinika není bezpečná, squatteři tam zůstat nemůžou, řekl radní

27.05. 16:10

Praha - Budova Kliniky na pražském Žižkově není bezpečná. Pokud by ji metropole získala, lidé by tam do rekonstrukce zůstat nemohli. Uvedl to dnes radní pro majetek Karel Grabein Procházka (ANO). Nedávno ale říkal něco jiného.

Skupina lidí z Kliniky dostala cenu od Charty 77

26.05. 21:06

Praha – Nadace Charty 77 dnes udělila Cenu Františka Kriegla za občanskou statečnost pro rok 2016. Převzala si ji skupina z Autonomního sociálního centra Klinika.

O Klinice pražské zastupitelstvo nejednalo. Opozice to na jednání neprosadila

26.05. 11:45

Praha - Pražské zastupitelstvo o Klinice nejednalo. opozice ve složení TOP 09, ODS a KSČM neprosadily téma Kliniky, která leží na pražském Žižkově, do jednání. Vadí jim, že problémy státu má řešit město.

Lidé z Kliniky zaplatili pokutu. Aktivisté se ohradili, že za to mohlo být 160 tisíc semínek ředkviček

25.05. 18:07

Praha - Lidé z centra Klinika zaplatili Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) pokutu 40 tisíc korun za neopuštění státní budovy na pražském Žižkově. Ministerstvo práce a sociálních věcí, které požádalo o převod objektu Kliniky na Úřad práce, už o budovu zájem nemá.

Na policii skončilo 16 aktivistů Kliniky, úřad podává trestní oznámení

25.05. 08:27

Praha - Na policii skončilo celkem 16 aktivistů komunitního centra Klinika, kteří i přes výzvy policie odmítli objekt opustit. Klinika stejně jako každý jiný, musí dodržovat právní předpisy, uvedl Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

V Klinice na pražském Žižkově byla opět nahlášena bomba

Aktualizovali jsme 24.5.2016, 22:11, 24.05. 19:23

Praha - Anonym dnes opět nahlásil bombu ve státní budově na pražském Žižkově obsazené aktivisty ze sociálního centra Klinika. Někteří ani po výzvách policie objekt neopustili, takže je policisté zřejmě vyvedou.

Praha začne jednat o nákupu Kliniky

24.05. 15:18

Praha - Klinika bývala Autonomní sociální centrum na Žižkově. Schůzka s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových se uskuteční ještě tento týden, oznámil nově zvolený radní pro majetek Karel Grabein (ANO).

Klinika byla opět obsazena aktivisty. Co podnikne policie?

21.05. 14:03

Praha - Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) považuje vniknutí do budovy, kde sídlí sociální centrum Klinika, za protiprávní. Anonym v pátek odpoledne oznámil, že je na Klinice a v jejím okolí nastraženo několik bomb.

Fotogalerie