koalice KDU-ČSL a STAN

Sjezd KDU-ČSL 2015 Zlín

Vedení STAN bude jednat o další spolupráci s lidovci, straníci se v názorech rozchází

Domov

Praha – V úterý se sejde celostátní výbor hnutí Starostové a nezávislí (STAN), který bude jednat o tom, jak se postaví k rozhodnutí KDU-ČSL změnit formu spolupráce mezi oběma uskupeními. Pokud by se Starostové rozhodli od spolupráce s KDU-ČSL ustoupit, znamenalo by to pro obě uskupení komplikace v kampani. Koalice už představila dvě kapitoly společného programu a vyvěsila také společné billboardy.

Ilustrační foto

Domov

Nový průzkum: Pád ČSSD se zastavil, na komunisty ale stále ztrácí

Praha - Na přelomu června a července by se do sněmovny dostalo šest politických stran. Emotivní dopady vládní krize, která probíhala před prázdninami, oslabil. Hnutí ANO si drží vysoké preference, ČSSD mírně posílila. Zůstává však stále na třetím místě žebříčku za KSČM, která také mírně posílila. U ostatních stran jsou posuny jen nepatrné. Před prázdninami tak dochází k jistému zklidnění na politické scéně. Nejasná zůstává situace ohledně koalice Lidovci a starostové. Povědomí o této koalici je nadále slabé. Hnutí ANO by dnes mohlo složit dvoučlennou vládní koalici ve více variantách. Uvedla to agentura STEM ve zprávě, kterou mají EuroZprávy.cz k dispozici.

26. kongres ODS

Nový průzkum: ODS se dostala na druhé místo, ČSSD dál ztrácí

Domov

Praha - Podle aktuálního průzkumu společnosti Kantar TNS pro Českou televizi by volby do Sněmovny nyní vyhrálo hnutí ANO s 33,5 procenty hlasů. ČSSD se propadla na čtvrté místo a koalice lidovců se STAN by v poslaneckých lavicích neusedla. Pro vstup do dolní komory potřebuje alespoň 10 procent, má jich ale jen 7,5.

Volby

ANO válcuje ostatní strany. ČSSD a ODS jsou na tom skoro stejně

Domov

Praha - Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) tradičně zjišťovalo podporu politických stran ve veřejnosti a ochotu zúčastnit se parlamentních voleb. Do dolní sněmovny by se momentálně probojovalo šest stran. Průzkum nepočítá s dvojkoalicí lidovců se STAN.

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace

Je řeba zjednodušit daňový systém, myslí si lidovci a STAN

Domov

Praha – Daňový systém by měl být jednodušší. Myslí si to KDU-ČSL a hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Právě v tomto směru chtějí prosadit některé změny. Jak ale přiznává šéf lidovců Pavel Bělobrádek, celková daňová zátěž nastavena dobře, proto nepředpokládá velké změny v sazbách daně.

4. celostátní sněm hnutí ANO

ČSSD se propadla za KSČM, ANO naopak dosáhlo vůbec nejlepšího výsledku

Domov

Praha - V červnu by se do Sněmovny dostalo šest politických stran. Dopad vládní krize je i s měsíčním odstupem pro ČSSD a ANO dost dramatický, informuje agentura STEM. ANO posílilo a získává svůj vůbec nejlepší výsledek. ČSSD naopak oslabila a vykazuje výsledek dosud nejhorší. Na levici zatím posílili komunisté a dostali se za ANO na druhé místo. Na pravici získává spíše ODS než TOP 09.

Volby

ANO a ČSSD kvůli krizi přišly o přízeň části voličů. volit by šel jen každý druhý Čech

Domov

Praha - Podle průzkumu agentury Focus by volby do Sněmovny nyní vyhrálo hnutí ANO se ziskem 28,5 procenta, druhá ČSSD by měla 17 procent. Obě strany během vládní krize ztratily část voličů. Koalice KDU-ČSL a hnutí STAN by měla 7,4 procenta hlasů. Do dolní komory parlamentu by se tedy nedostala, dle zákona potřebuje minimálně 10 procent. K volbám by dorazilo 49 procent dotázaných.

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace

Bělobrádek po sjezdu burcuje: Konec legrácek, musíme víc zabrat

Domov

Praha - Předběžná kampaň koalice lidovců s hnutím Starostové a nezávislí (STAN) začne už v příštím týdnu a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dnes slíbil, že udělá vše pro volební úspěch. Koalice musí pro vstup do Sněmovny získat alespoň deset procent hlasů.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy