Kyriakos Mitsotakis

Kyriakos Mitsotakis

Skandál odposlechů otřásá řeckou vládou, premiér o nich prý nevěděl

Svět

Skandál s odposlechy předsedy opozičních socialistů Nikose Andrulakise a dvou novinářů otřásá pozicí řeckého premiéra Kyriakose Mitsotakise, píše zpravodajský portál The Guardian. Premiér dnes odposlech oponenta označil na "politicky nepřijatelný" a uvedl, že pokud by o záměru věděl, nikdy by to nedopustil, píše Reuters.

Kyriakos Mitsotakis

Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis se nakazil koronavirem

Svět

Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis dnes oznámil, že měl pozitivní test na koronavirus, a bude se proto izolovat. Nákaza se u něj prokázala den po návratu z Istanbulu, kde se setkal s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem.

Ilustrační foto

Svět

Covid se šíří agresivně. Řecko čeká totální lockdown, potrvá tři týdny

Řecko od soboty na tři týdny čekají celostátní karanténní opatření. V jihoevropské zemi se uzavře většina obchodů a lidé budou až na nutné případy muset zůstat doma. Oznámil to dnes řecký premiér Kyriakos Mitsotakis, podle kterého se tím vláda snaží zastavit "agresivní" nárůst infekcí a zvýšený počet pacientů na jednotkách intenzivní péče, píše deník Kathimerini.

Recep Tayyip Erdoğan, turecký prezident

Krize na řecko-turecké hranici. Erdogan vydal nové nařízení ohledně migrantů

Svět

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nařídil pobřežní stráži bránit migrantům v přeplouvání Egejského moře. Pobřežní stráž o tom podle agentury AFP informovala na twitteru s tím, že přeplouvání moře je příliš nebezpečné. Od minulého týdne se desítky tisíc migrantů snaží dostat do Evropské unie přes pozemní turecko-řeckou hranici. Na té se dnes podle agentury Reuters znovu zvýšilo napětí, když řecká policie proti migrantům nasadila i slzný plyn. Podle řeckých médií slzný plyn a kouřové bomby opět použili turečtí vojáci, kteří migranty doslova nutí k ilegálnímu překročení hranice.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy