Články k tématu: Mark Esper

Trump po volbách mění ministra obrany, nově jím bude Miller

09.11. 21:01

Dosluhující prezident Spojených států Donald Trump necelý týden po prezidentských volbách oznámil výměnu na postu amerického ministra obrany. Marka Espera ve funkci střídá dosavadní šéf Národního protiteroristického střediska (NCTC) Chris Miller.

Z Německa odejde 12 tisíc vojáků USA, oznámil Pentagon. Kam se přesunou?

29.07. 16:57

Ministr obrany USA Mark Esper dnes oznámil, že na základě rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa stáhnou Spojené státy z Německa zhruba 12.000 svých vojáků. Téměř polovina z nich zůstane v Evropě. Informovaly o tom zahraniční agentury.

Íránský úder na základny: Jaké škody utrpěly USA?

09.01. 08:18

Írán na americké cíle odpálil 16 balistických raket krátkého doletu z nejméně tří lokalit. Prohlásil to ve středu americký ministr obrany Mark Esper. Jedenáct z nich dopadlo na leteckou základnu Ajn al-Asad západně od Bagdádu a nejméně jedna na základnu v Irbílu na severu Iráku, uvedl ministr.

reklama

Zaútočí Američané na KLDR? Diktátor Kim dostal další varování

03.01. 09:01

Spojené státy považují politickou dohodu o denuklearizaci za nejlepší možné vyústění dialogu se Severní Koreou. V rozhovoru pro televizi Fox News to ve čtvrtek prohlásil americký ministr obrany Mark Esper. Dodal ale, že v případě nezbytnosti je Amerika připravena bojovat.

Jižní Korea a USA odloží manévry. KLDR to neuklidnilo, chrlí ostrá slova

17.11. 09:52

Jižní Korea a USA dnes oznámily, že odloží společné vojenské cvičení, které se mělo v regionu Korejského poloostrova uskutečnit tento měsíc. V Bangkoku, kde se koná schůzka asijských ministrů obrany, o tom informovali šéf Pentagonu a jeho jihokorejský partner.

Bitva proti IS pokračuje, vojáci USA se přesouvají ze Sýrie do Iráku

Aktualizovali jsme 20.10.2019, 18:16, 20.10. 13:41

Američtí vojáci, kteří se stáhnou ze Sýrie, odejdou do západního Iráku. Podle agentury AP to řekl šéf Pentagonu Mark Esper. Armáda Spojených států přitom bude dál pokračovat v operacích proti teroristické organizaci Islámský stát (IS) na Blízkém východě, aby zabránila její opětovné aktivizaci,…

Šéfem Pentagonu je oficiálně Mark Esper, sedmiměsíční provizorium skončilo

23.07. 20:21

Americký Senát dnes schválil novým ministrem obrany Marka Espera a ukončil tak sedmiměsíční provizorium v čele tohoto resortu. Espera do funkce navrhl prezident Donald Trump. Podle Pentagonu má Esper složit přísahu ještě dnes.

Fotogalerie