Michael Gove

Brexit

Brexitové přechodné období nebude prodlouženo. Bez obchodní dohody nastane problém

Svět

Možnost prodloužení přechodného období pro rozhovory Evropské unie s Británií se definitivně uzavřela. Shodli se na tom dnes místopředseda Evropské komise Maroš Šefčovič a člen britského kabinetu Michael Gove, kteří hodnotili dosud zásadně odlišné postoje obou stran během dosavadních vyjednávání o pobrexitových vztazích. Jejich rozhodnutí znamená, že pokud Brusel a Londýn neuzavřou do konce roku dohodu o volném obchodu, začnou platit cla a kvóty.

Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)

Britská vláda má průšvih kvůli testům na koronavirus, média nešetří kritikou

Svět

Nejen za nedostatek ochranných pomůcek, ale také kvůli relativně pomalému testování pacientů čelí v těchto dnech kritice britská vláda v souvislosti se šířením koronaviru. Téma dnes v Británii na titulních stránkách rozebírá několik celostátních deníků, přičemž bulvární list Daily Mail vyzývá vládu k okamžité nápravě "testovacího fiaska".

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy