Miroslav Marček

Soudy, ilustrační fotografie

Vražda novináře Kuciaka: Nečekaný obrat u soudu, střelec se přiznal

Svět

Slovák Miroslav Marček obžalovaný z předloňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové přiznal dnes před soudem vinu. Následně popsal, jak čin vykonal, a také další okolnosti případu. Ostatní tři obžalovaní vinu za vraždu odmítli nebo se nevyjádřili. Marčekovo přiznání znamená, že v jeho případě nebude probíhat běžné dokazování a líčení se omezí pouze na stanovení trestu.

Soudy, ilustrační fotografie

Dostanou doživotí? Soud přijal obžalobu na obviněné z vraždy Kuciaka

Svět

Slovenský soud přijal obžalobu na čtyři obviněné v případu loňské vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. Začátek hlavního líčení stanovil na 13. ledna příštího roku. Oznámila to předsedkyně senátu Specializovaného trestního soudu, který dnes obžalobu předběžně projednal. Žádný ze zmíněné čtveřice, které hrozí doživotí, neprojevil zájem uzavřít s prokurátorem dohodu o trestu výměnou za přiznání.

Ján Kuciak

Kuciaka s partnerkou zastřelil bývalý voják Miroslav Marček

Svět

Miroslav Marček, obviněný v případu vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, se dnes přiznal vyšetřovatelům, že na dvojici střílel právě on. Uvedla to slovenská veřejnoprávní rozhlasová a televizní stanice RTVS. Zároveň upozornila, že původně v obvinění bývalý voják Marček figuroval jako řidič, zatímco jako střelec byl označen jiný obviněný, Tomáš Szabó.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy