Monica Lewinská

Hillary Clintonová

Amerika opět žije kauzou Lewinská. Aféra byla lékem na úzkost, vysvětluje Clinton

Svět

Bývalému americkému prezidentovi Billu Clintonovi sloužila nemanželská aféra se stážistkou Bílého domu Monicou Lewinskou z let 1995 až 1997 k tomu, aby se vypořádal se svými úzkostmi. Exprezident to prohlásil v novém dokumentu věnovaném jeho manželce Hillary, který nově nabízí streamovací platforma Hulu. Clinton kvůli aféře čelil jako druhý prezident v historii ústavní žalobě. Stejně jako současnou hlavu státu Donalda Trumpa jej však Senát osvobodil.

Bílý dům, Washington D.C., USA

Monica Lewinská slíbila televizi rozhovor, utekla už po první otázce +VIDEO

Svět

Jeruzalém - Bývalá stážistka v Bílém domě Monica Lewinská odešla po první otázce z rozhovoru, který si s ní sjednala izraelská televize. Zdůvodnila to tím, že jí byla položena nepřijatelná otázka týkající se někdejšího amerického prezidenta Billa Clintona, s nímž měla koncem 90. let poměr. Izraelská televize dnes oznámila, že dohodnuté podmínky interview otázkou neporušila.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 17:25

Rusko bude cílit na západní zbraně na Ukrajině, oznámil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy