Nela Lisková

soudy

Doněcký konzulát nemá v Česku co dělat, rozhodl soud

Domov

Olomouc - Olomoucký vrchní soud dnes potvrdil zrušení samozvaného doněckého konzulátu v Ostravě. Zamítl tak odvolání předsedkyně zapsaného spolku Zastupitelské centrum Doněcké lidové republiky a údajné honorární konzulky Nely Liskové. Činnost spolku, u kterého soud zároveň nařídil likvidaci, byla podle usnesení nezákonná a překrývala se s činností jiných subjektů veřejné správy. Lisková po rozhodnutí uvedla, že zváží dovolání k Nejvyššímu soudu. Ve své činnosti chce pokračovat dál, nevyloučila ani založení jiného spolku.

Jiří Drahoš

Kvůli Drahošovi budou zavíráni vlastenci a vypukne občanská válka a invaze muslimů? Známé tváře spustily drsnou kampaň

Domov

Praha - Pár dní před volbami se prezidentští kandidáti pokoušejí přesvědčit voliče, aby jim dali svůj hlas. Jazýček na vahách mohou ovlivnit nejen debaty a sliby uchazečů o Hrad, ale také negativní kampaň a dezinformace, které se objevují nejen na sociálních sítích. Některé výrazné osobnosti se šikují a šíří nepravdivé informace o někdejším šéfovi Akademie věd ČR Jiřím Drahošovi.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy