Články k tématu: Nikolas Cruz (útočník z Floridy)

Cruz, který zabil při střelbě na americké škole 17 lidí, dostal doživotí

02.11. 22:20

Floridský soud dnes udělil doživotní trest vězení bez možností propuštění Nikolasovi Cruzovi, který ve škole ve městě Parkland na Floridě v roce 2018 zastřelil 17 lidí. Podle agentury AP neměla soudkyně Elizabeth Schererová na výběr, protože již dříve porota odmítla udělit čtyřiadvacetiletému…

Porota v procesu se střelcem z floridské školy doporučila doživotní trest

Aktualizovali jsme 13.10.2022, 19:51, 13.10. 18:24

Porota v procesu s Nikolasem Cruzem, který v roce 2018 na střední škole na Floridě zabil 17 lidí, doporučila doživotní trest bez možnosti předčasného propuštění. Informovala o tom agentura AP. Porota se podle ní jednomyslně nedohodla na trestu smrti.

Začal proces o trestu pro střelce, který v roce 2018 zabíjel na floridské škole

18.07. 17:53

Ve státě Florida dnes začal proces, v němž soudní porota rozhodne, zda uložit trest smrti pachateli jednoho z nejhorších střeleckých útoků na školách v dějinách Spojených států. Nikolas Cruz se u soudu již přiznal, že v roce 2018 zabil 14 studentů a tři pracovníky střední školy ve městě Parkland.

reklama

Žaloba chce pro floridského střelce Cruze trest smrti, obhajoba nesouhlasí

13.03. 20:41

Washington - Americká prokuratura žádá pro 19letého Nikolase Cruze, který v únoru postřílel ve floridské škole 17 lidí, trest smrti. Podle agentury AP ale není vyloučeno, že se nakonec obžaloba s obhajobou dohodne na doživotním vězení bez možnosti propuštění.

Floridský střelec Cruz poprvé předstoupil před soud

19.02. 21:57

Washington - Nikolas Cruz, který minulý týden ve střední škole ve floridském Parklandu zastřelil sedmnáct lidí, se dnes poprvé objevil před soudem.

Policie vyšetřovala střelce z Floridy už předloni. Prý nepředstavovalriziko

17.02. 22:42

Miami - Policisté se podle listu South Florida Sun Sentinel setkali s Nikolasem Cruzem již v září 2016. Dospěl však tehdy k závěru, že nepředstavuje velké riziko a není jej třeba monitorovat. Mladý muž ve středu postřílel na střední škole ve floridském Parklandu 17 lidí.

Měli jsme informace o Cruzově touze zabíjet. Pochybili jsme, přiznala FBI

16.02. 20:26

Miami - V případě masakru na floridské střední škole jsme pochybili, přiznal dnes americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Už v lednu dostali jeho agenti tip, že vyhozený student Nikolas Cruz shromažďuje zbraně a chce zabíjet lidi. 

Cruz využil výcviku rasistické skupiny ROF. Ta se hlásí k bělošským předkům

16.02. 12:15

Parkland - Floridská republika (ROF), na jejíž výcvik docházel Nikolas Cruz, který se přiznal ke středeční vraždě 17 lidí při útoku na střední školu na Floridě, je rasistická organizace vyznávající neonacistické názory.

Nikolas Cruz podezřelý z vraždy 17 lidí na Floridě se přiznal

16.02. 08:02

Parkland - Nikolas Cruz obviněný ze střelby, při níž ve středu ve střední škole v americkém městě Parkland na Floridě přišlo o život 17 osob, se k činu přiznal. Informovala o tom dnes agentura AP. Třináct zraněných přeživších je stále hospitalizováno, dva z nich jsou ve vážném stavu. Masakr patří…

Ztráta rodičů a rozchod z dívkou. Co víme o střelci z Floridy a jeho motivu?

15.02. 22:07

Miami - Kvůli střelbě ve střední škole ve floridském Parklandu byl zadržen devatenáctiletý Nikolas Cruz. Útok nepřežilo nejméně 17 osob. Co vlastně o podezřelém z masakru víme?

Útočník z Floridy je členem bělošské extremistické organizace, prošel prý i výcvikem

15.02. 21:08

Miami - Vůdce bělošských extremistů na Floridě potvrdil, že Nikolas Cruz podezřelý z útoku, při kterém bylo zastřeleno nejméně 17 osob na škole v Parklandu je členem jeho skupiny a že se účastnil i jejich ozbrojeného výcviku. Informovala o tom dnes agentura AP.

Policie obvinila střelce z floridské školy ze 17násobné úkladné vraždy

15.02. 17:59

Parkland - Prokuratura na Floridě dnes obvinila Nicolase Cruze (19) ze sedmnáctinásobné úkladné vraždy. Cruz začal střílet před školou v Parklandu odpoledne místního času v době, kdy končilo vyučování. Vešel pak dovnitř, kde zabil 12 lidí. Venku zastřelil tři osoby, mezi nimiž byl člověk, který…

Střelec na Floridě byl vyloučený student. Problémový mladík, který miloval zbraně

15.02. 06:26

Miami - Devatenáctiletý Nikolas Cruz, který je obviněn ze zabití 17 osob na střední škole na Floridě, byl problémový student, který miloval zbraně. Ze školy byl vyloučen z disciplinárních důvodů.

Fotogalerie