Články k tématu: Paul Ryan

Šéf české sněmovny ukončil návštěvu Washingtonu, zamíří do New Yorku

19.07. 21:38

Washington/Praha – Šéf české Poslanecké sněmovny Radek Vondráček, který je na návštěvě Spojených států, završil svá jednání ve Washingtonu a nyní míří do New Yorku. Vondráčkův pobyt v USA potrvá do 25. července. Po New Yorku Vondráčka čeká například cesta do Chicaga, které je známé početnou českou…

Summit s Trumpa a Kima hodnotí americký Kongres váhavě

12.06. 21:59

Washington - Setkání prezidenta Donalda Trumpa se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem vyvolalo ve Washingtonu rozporuplné reakce. Republikánští kongresmani schůzku označili za krok směrem k míru, podle opozičních demokratů připomínal summit spíše „reality show". Také předseda Sněmovny…

Ryan prý němá důkaz o špionovi FBI v Trumpově štábu

06.06. 20:00

Washington - Republikánský předseda Sněmovny reprezentantů USA Paul Ryan tvrdí, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by FBI poslala do volebního štábu Donalda Trumpa špiona.

reklama

Kim by měl brát mírový proces vážněji, říká Paul Ryan

24.05. 18:18

Washington - Severokorejský vůdce Kim Čong-un musí přistupovat k mírovému řešení jaderného patu na Korejském poloostrově s mnohem větší vážností. Dnes to v reakci na rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa odřeknout červnový summit s Kimem prohlásil předseda Sněmovny reprezentantů USA Paul…

Šéf senátu USA: Před volbami jej začali trápit dětští uprchlíci

10.05. 20:24

Washington 10. května (ČTK) - Republikánský předseda americké Sněmovny reprezentantů Paul Ryan chce ještě před listopadovými kongresovými volbami ve spolupráci s demokraty vyřešit otázku přistěhovalců, kteří do Spojených států přišli jako děti. Několik set tisíc migrantů v současné době chrání před…

Sněmovny reprezentantů Ryan nebude obhajovat poslanecký mandát

11.04. 18:36

Washington - Sněmovny reprezentantů USA Paul Ryan (48) se ve volbách letos v listopadu nebude ucházet o znovuzvolení. O jeho odchodu se už dlouho spekulovalo, podle agentury AP v parlamentu už splnil svůj hlavní politický cíl, jímž bylo prosazení radikální daňové reformy.

Komentář: Mezi Západem a Východem aneb jak lze vykládat vydání Nikulina do USA

Aktualizovali jsme 2.4.2018, 14:00, 01.04. 23:51

KOMENTÁŘ MIROSLAVA HORKÉHO – Vydání ruského hackera Jevgenije Nikulina má několik různých interpretací a každá potencionální strana má v něčem pravdu. Jisté ovšem je, že vydání Nikulina do Spojených států v podstatě staví Hrad a okolí prezidenta Miloše Zemana na druhou kolej. Jeho věrní se s tím…

Stropnický pěl chválu na USA: Jsou pilířem západní bezpečnostní architektury

27.03. 20:57

Praha – Šéf české diplomacie Martin Stropnický se domnívá, že Spojené státy jsou jedinou velmocí, která je schopna globálně bránit hodnoty euroatlantického prostoru. Uvedl to dnes na konferenci o roli USA v evropské bezpečnosti, která se konala v Senátu.

Proč se Paul Ryan nesešel se Zemanem? Americký politik odkázal na Hrad

27.03. 18:29

Praha - Předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan neřekl, proč se během svého pobytu v České republice nesetkal s prezidentem Milošem Zemanem.

Ryan se ve Sněmovně pustil do Ruska, podle něj šíří dezinformace

27.03. 16:57

Praha - Rusko podle třetího nejmocnějšího muže USA Paula Ryana porušilo mezinárodní normy, když se dopustilo agrese vůči svým sousedům. Moskva prý šíří dezinformace a snaží se podkopat spojenectví mezi Českem a Spojenými státy. V projevu zmínit slova exprezidenta Václava Havla.

Paul Ryan očekává, že Česko vydá hackera Nikulina Spojeným státům

27.03. 16:54

Praha - Šéf Sněmovny reprezentantů USA věří, že Česko vydá Spojeným státům ruského občana Sergeje Nikulina. Paul Ryan uvedl, že o případu mluvil během schůzek se svými českými kolegy. Washington podle něj nechce nic jiného než dodržení zákonů. O Nikulina má zájem také Moskva.

Ryan a Vondráček podepsali prohlášení, zmiňuje americký podíl na vzniku Československa

27.03. 16:50

Praha - Předsedové Sněmovny reprezentantů USA Paul Ryan a Poslanecké sněmovny ČR Radek Vondráček dnes podepsali deklaraci, která zmiňuje americký podíl na vzniku někdejšího Československa.

Babiš se na úřadu vlády setkal s šéfem Sněmovny reprezentantů Paulem Ryanem

26.03. 13:59

Praha - Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) přijal dnes v poledne předsedu americké Sněmovny reprezentantů Paula Ryana. Měli by projednat ekonomickou, obchodní a vědeckou spolupráci, Hovořit mají také o oslavách 100. výročí vzniku Československa, ke kterému přispěly i Spojené státy.

Fotogalerie