Články k tématu: pizza

Italští vědci našli nový způsob, jak upéct pizzu. Nepotřebuje droždí

27.03. 12:31

Italští vědci z Neapolské univerzity Fridricha II. našli způsob jak upéct správně nakynutou pizzu, aniž by do těsta přidali droždí. Studii zveřejnili v časopise Physics of Fluid, a doufají, že metoda najde širší uplatnění. Mohla by podle nich pomoci především lidem, kteří mají na droždí alergii.…

Pochází pizza z Itálie nebo Ameriky? Správná odpověď leží úplně někde jinde

25.04. 14:44

Šunková, salámová, sýrová, ale i havaj, smetanová, kuřecí či špenátová. Málokomu se při pomyšlení na pizzu a některou její variantu nesbíhají sliny. Toho, co o ní ale víme, přitom moc není. Je kulatá, s rajčatovým nebo smetanovým základem a pochází z Itálie. Konzumentům to stačí a víc vědět…

Tradiční neapolská pizza se dostala na seznam světového kulturního dědictví UNESCO

07.12. 15:47

Soul - Organizace UNESCO zařadila přípravu tradiční neapolské pizzy na svůj seznam světového nehmotného kulturního dědictví. Italové uvádějí, že umění přípravy této pizzy se vyvinulo už v 16. století.

reklama

Zařazení pizzy na seznam UNESCO? Italové chtějí bojovat proti plagiátům slavné pochoutky

28.11. 09:09

Řím - Pod italskou peticí za zapsání pizzy na seznam UNESCO jsou již dva miliony podpisů. Největšími jedlíky pizzy jsou ovšem Američané, kteří jí ročně zkonzumují 13 kilo na osobu. Italové jsou až druzí se 7,6 kilogramu pizzy na osobu za rok.

Kuchaři přijdou o práci? Do restaurací vtrhli roboti, připraví pizzu či hamburger

15.10. 10:41

New York - Nejběžnějším obrázkem toho, jak automatika mění každodenní život, jsou patrně vozidla bez řidiče. Roboti si ale v rámci čtvrté průmyslové revoluce už nacházejí cestu také do restaurací. Píše o tom list The Wall Street Journal.

Jak přežít vedra? Nejezte pizzu a hamburgery, radí odborníci

03.08. 09:43

Rozprašovače, vlažná sprcha před spaním, světlé oblečení... Všechny prostředky jsou dobré k tomu, abychom přežili vysoké teploty. Svou roli tu však hraje i to, co máme na talíři, píše francouzský deník Le Figaro.

Fotogalerie