pláže

Ilustrační fotografie

Španělé mají problém s nošením roušek na plážích

Svět

Některé španělské regiony, včetně Baleár, Kanárských ostrovů, Valencie či Katalánska odmítají vyžadovat od návštěvníků pláží nošení roušek, pokud lidé dodrží bezpečné vzájemné odstupy. Povinnost nosit roušky na veřejnosti bez ohledu na vzdálenost od ostatních zavedla španělská vláda tento týden.

Austrálie

VIDEO: Bouře zasáhla známé letovisko, hlavní pláž téměř celá zmizela

Počasí

Australské letovisko Byron Bay přišlo prakticky o celou svou hlavní pláž v důsledku bouřlivého počasí, které postihlo východní pobřeží Austrálie. Pláž zvanou Main Beach, kterou s oblibou vyhledávali turisté kvůli jemnému bílému písku, tyrkysově modré mořské vodě i pohádkovým západům slunce, už dříve poničila eroze.

Ilustrační foto

Sardinie si došlápla na nenechavé turisty, na pláže posílá "strážce písku"

Svět

Italské město Cabras na západě Sardinie, které je známé svou ohromnou bělostnou pláží, dnes k moři vyslalo takzvané strážce písku. Jsou to pracovníci, kteří mají upozorňovat na krádeže písku a další porušování pravidel na pláži. Zlodějů písku totiž v poslední době na ostrově přibývá, napsala agentura AFP.

Ilustrační foto

Na pláže Sardinie se vrací tuny písku, který odnesli turisté

Svět

Tuny písku, oblázky a škeble zabavené v zavazadlech turistů se vracejí na Smaragdové pobřeží na severozápadě italského ostrova Sardinie. Na místním letišti ve městě Olbia se cestovatelům systematicky prohledávají zavazadla a za pašování písku lze dostat pokutu od 500 do 3000 eur (asi 12.900 až 77.300 korun).

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy