požáry v řecku

Slovenští hasiči v akci kvůli požáru na ostrově Rhodos.

Oheň spaluje Rhodos, kde jsou i Češi. Na pomoc dorazili slovenští hasiči

Svět

Čeští turisté na řeckém ostrově Rhodos, kde se šíří rozsáhlý požár, mohou volat na české i řecké pohotovostní a nouzové linky. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) uvedl, že cílem je dostat všechny české občany do bezpečí. Na ostrově mezitím pokračují evakuace, do akce se zapojili také slovenští hasiči.

Řecko, ilustrační fotografie.

V Řecku hasiči bojují s požárem u národního parku Dadia, hoří i na Lesbosu

Svět

Hasiči v Řecku bojují s desítkami požárů porostu, z nichž největší ničí lesy u národního parku Dadia na severovýchodě země. Oheň na území s chráněnými lesy a mnoha druhy vzácných živočichů, zejména ptáků, se snaží zastavit na 320 hasičů, kterým pomáhají dobrovolníci i vojáci. Nasazeny byly také dvě desítky letadel a vrtulníků, uvedl list Kathimerini.

Požár

Lesní požár u Atén opět nabral na síle, do bezpečí utekly tisíce lidí

Svět

Tisíce lidí musely prchnout do bezpečí poté, co se opět rozhořel lesní požár asi 20 kilometrů severně od Atén. Plameny, které měli hasiči ve čtvrtek ráno pod kontrolou, rozfoukal silný západní vítr a k jejich síle přispěly i teploty přesahující 40 stupňů Celsia, uvedly dnes agentury AP, DPA a Reuters.

Požáry v Řecku

U Atén zuří masivní požár. Lidé utíkají z domovů

Svět

Území několika obcí severně od Atén dnes zachvátil velký požár. Své domovy musely opustit tisíce lidí, evakuovány byly i děti z letních táborů, informovala agentura AP. V Řecku vrcholí jedna z nejhorší vln veder za poslední desetiletí a v Aténách teploty vystoupaly na 42 stupňů. Úřady omezily návštěvní dobu Akropole a dalších památek.

požár

Svět

Ohnivé peklo na ostrově Euboia. Řecko volá o pomoc, vyhlášen stav nouze

Řecko vyslalo posily do boje s požárem, který zasáhl přírodní rezervaci na ostrově Euboia nedaleko Atén. Hasiči s plameny v těžce dostupném terénu bojují již třetí den, ze vzduchu jim pomáhají hasicí letadla. Přes noc do oblasti dorazilo dalších 100 hasičů, jejich celkový počet tak dosahuje 382.

požár

Řecko dodnes nemá viníka lesního požáru u Atén

Svět

Atény - Řecko stále hledá viníka lesního požáru, který zničil před měsícem přímořské letovisko Mati u Atén a který si vyžádal 96 obětí. Mohl by jím být místní obyvatel, který pálil suché dřevo a trávu.

Lesní požár

V Řecku vypukla po požárech hádka. Může za požár vláda?

Svět

Atény - Bilance katastrofálních požárů v Řecku vzrostla po nalezení dalšího těla na 82 mrtvých. Zraněných je 187, desítky lidí se stále pohřešují. Příčiny požáru, stejně jako reakci úřadů na něj, vyšetřuje aténská prokuratura.

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy