Články k tématu: protiraketový štít THAAD

Nejnebezpečnější zbraň dneška? Proti křižujícím střelám neexistuje žádná účinná obrana

09.05. 07:51

Za nejnebezpečnější zbraň dneška jsou považovány křižující střely. Americké BGM-109 Tomahawk nebo ruské 3K14 Kalibr patří ke zbraním jejichž nasazení se protivník nejvíce obává. V čem je jejich tajemství? A jaká je proti nim obrana?

USA mohou prodat protiraketový systém THAAD Saúdské Arábii

06.10. 23:18

Washington - Americké ministerstvo zahraničí dnes schválilo prodej protiraketového systému THAAD Saúdské Arábii. Podle agentury Reuters o tom informoval Pentagon.

Číně navzdory: USA rozmístí další části protiraketového systému THAAD v Jižní Koreji

06.09. 13:26

Soul - Americká armáda instaluje od čtvrtka v oblasti Songdžu na jihu Jižní Koreje zbývající čtyři odpalovací zařízení protiraketového systému THAAD. Proti tomu opět protestuje Čína.

reklama

Spojené státy provedou další zkoušku systému THAAD

23.07. 13:18

Washington - Spojené státy zřejmě již o nadcházejícím víkendu provedou další zkoušku svého protiraketového systému THAAD, který slouží k ochraně před střelami krátkého a středního doletu.

Severokorejci poslali do Jižní Koreje dron, jeho úkolem bylo nafotit americký štít THAAD

13.06. 11:52

Soul - Podle jihokorejské armády vyslala KLDR bezpilotní letadlo, aby fotografovalo na území Jižní Koreje americký protiraketový štít THAAD. Zařízení se nachází v okrese Songdžu, asi 250 kilometrů od hranice znepřátelených zemí.

Jižní Korea nezmění dohodu s USA o protiraketovém štítu THAAD

09.06. 16:34

Soul - Soul dnes oznámil, že Jižní Korea nebude měnit dohodu se Spojenými státy o rozmístění protiraketového systému THAAD v zemi.

Jihokorejský prezident brání zapojení zbylých částí štítu THAAD

07.06. 22:23

Soul - Jižní Korea zmrazí zprovoznění zbývajících částí kontroverzního amerického protiraketového štítu THAAD, dokud se nevyhodnotí dopad zařízení na životní prostředí.

Rusko má strach? Systém THAAD na nás může vystřelit raketu, jsme v přímém ohrožení, tvrdí generál

06.06. 14:17

Moskva/Singapur - Přední ruský obranný úředník v neděli obvinil Jižní Koreu a USA z eskalace napětí v severovýchodní Asii. Toho se země měly dopustit rozmístěním mocného systému Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) na Korejském poloostrově. Uvádí to jihokorejská agentura Jonhap.

Trest kvůli odpalovacím zařízením štítu THAAD? Jihokorejský prezident propustil vysokého úředníka

06.06. 08:06

Soul – Kvůli americkému protiraketovému štítu THAAD dnes dostal výpověď vysoce postavený pracovník jihokorejského ministerstva obrany. Prezidentův úřad minulý týden zjistil, že čtyři odpalovací zařízení byla do Jižní Koreje dopravena, aniž se o tom představitelé ministerstva obrany zmínili na…

Nepříjemné překvapení kvůli štítu THAAD? Jihokorejský prezident je v šoku

Aktualizovali jsme 31.5.2017, 22:02, 31.05. 15:31

Soul – Jihokorejský prezident Mun Če-in je v „šoku“. Mohou ta to Američané a jejích protiraketový štít THAAD. Hlavě státu se nelíbí, že nebyla informována, že k dosud instalovaným součástem amerického protiraketového štítu THAAD, přibudou další čtyři odpalovací zařízení.

USA zprovoznily v Jižní Koreji protiraketový systém THAAD

01.05. 22:53

Washington - Spojené státy dnes uvedly do provozu systém protiraketové obrany THAAD, který nedávno umístily v Jižní Koreji. Podle západních agentur systém dosáhl své provozní kapacity.

Jihokorejci protestují proti americkému štítu THAAD, několik lidí bylo zraněno

30.04. 17:19

Soul - Proti amerického štítu THAAD se dnes v Jižní Koreji opět protestovalo. Při střetech s policií ve městě Songdžu utrpělo několik demonstrantů zranění.

První část protiraketového štítu THAAD dorazila na místo svého určení na jihovýchodě Jižní Koreje

26.04. 07:59

Soul - O rozmístění protiraketového štítu THAAD v únoru jednal v Soulu na své první zahraniční cestě ve funkci americký ministr obrany James Mattis. Kontejnery s první částí systému nyní dorazily na místo svého určení na základně na jihovýchodě Jižní Koreje. Štít by měl být hotový do roka.

Američané v Jižní Koreji rozmisťují protiraketový štít THAAD, Čína a Rusko protestují

07.03. 10:02

Soul/Washington - Severní Korea včera odpálila čtyři balistické rakety a dnes začaly Spojené státy na jihokorejském území rozmisťovat části protiraketového šítu THAAD, systém by měl být plně funkční do konce tohoto roku. Eskalací napětí v regionu se bude ve středu zabývat Rada bezpečnosti OSN.

Čína a Rusko přijmou protiopatření, pokud USA vybudují systém THAAD

13.01. 19:11

Peking - Čína a Rusko vydaly společné prohlášení, že přijmou protiopatření, pokud Spojené státy vybudují v Jižní Koreji protiraketový systém THAAD. V dokumentu se už ovšem neuvádí, o jaké kroky se má přesně jednat.

KLDR zuří, hrozí fyzickou odvetou na rozmístění amerického štítu

11.07. 02:27

Soul - Severokorejská armáda pohrozila, že bude fyzicky reagovat na záměr Washingtonu a Soulu rozmístit na Korejském poloostrově vyspělý americký protiraketový štít THAAD, který má vyvažovat ohrožení ze strany KLDR. Severokorejská armáda to podle agentury Reuters uvedla v dnešním sdělení.

Fotogalerie