Články k tématu: recepty, vaření

Jak pracovat s masem? S těmito radami se stanete kuchařským mistrem

10.02. 17:10

Připravit steak je možné několika způsoby. Někteří z nás preferují obyčejnou pánev, jiní ji kombinují s troubou, někdo se nemůže nabažit steaku opečeném na grilu. Jak správně postupovat, abychom si šťavnatý steak připravili doma? Kde příprava steaku začíná?

Špagety budou zachraňovat lidské životy. Nejde o vtip, vědci mají zázračný recept

Aktualizovali jsme 17.11.2018, 20:16, 17.11. 13:10

Tradiční italské jídlo jako způsob, jak přežít infarkt? Zní to až příliš dobře, než aby tomu lidé věřili. Jenže vědci tvrdí, že to myslí naprosto vážně. Zdokonalili recept na těstoviny tak, aby nejen dobře chutnaly, ale aby zachraňovaly i lidské životy.

Buchta, zmrzlina nebo dip? S burčákem dokážete v kuchyni zázraky

29.09. 08:49

Burčák je vyhlášenou sezónní specialitou a užívat si ho můžete také v kuchyni. Tento nápoj je možné používat všude tam, kde přikyselujete a přislazujete pokrmy, tedy například do svíčkových nebo rajských omáček a do různých dipů.

reklama

Jak o Vánocích mlsat a nepřibrat? Trendem je raw cukroví. Recepty

09.12. 15:26

Praha - Vánoce bez cukroví si lze asi jen těžko představit, můžete ale mlsat i zdravě. Letos je hitem takzvané "raw cukroví", tedy nepečené. Neobsahuje lepek, bílý cukr ani nezdravé tuky a je bohaté na řadu cenných vitaminů.

Podzim je tady, zpestřete si ho recepty s portským vínem od food blogerky Markéty Pavleje

26.09. 17:08

Praha - Podzimní počasí ovlivňuje nejen naši náladu, ale i chutě. Sychravé a krátící se dny nás zahání do našich domovů a po parném létě opět začínáme experimentovat v kuchyni a vyhledáváme chuťově rozmanitější pokrmy. Zkuste se inspirovat následujícími sezonními recepty, které pro portské víno…

Co s burčákem? Mrkněte na úžasné recepty

24.09. 11:45

Praha - Burčák je vyhlášenou sezónní specialitou a užívat si ho můžete také v kuchyni. Tento nápoj je možné používat všude tam, kde přikyselujete a přislazujete pokrmy, tedy například do svíčkových nebo rajských omáček a do různých dipů.

Víno jinak: Ochutnejte úžasné koktejly, které zvládnete i doma

19.09. 13:53

Praha - Vinařská sezóna je v plném proudu. Vy si doma nemusíte vychutnávat jen sklenku vína, ale také si z něj můžete připravit výborný koktejl. Máme pro vás několik receptů, se kterými ohromíte svou drahou polovičku nebo přátele.

Jak na ovoce a zeleninu i v zimě? Vtip je ve skladování

05.09. 08:35

Praha - Na konci srpna vyvrcholila sklizeň ovoce a zeleniny. Všechny tyto čerstvé zdroje vitamínů se musí včas spotřebovat, zavařit nebo zmrazit - zkrátka správně uskladnit. Díky tomu si budete moci užívat vlastního ovoce a zeleniny také během zimní sezóny.

Švestky: Léčivé ovoce, které skvěle chutná

Aktualizovali jsme 31.8.2016, 22:19, 31.08. 08:54

Praha - Sezóna švestek je v plném proudu. Poradíme vám, jak si je co nejlépe vychutnat. Švestky se kromě skvělé chuti a pestrého využití v kuchyni mohou pyšnit i léčivými účinky.

Houby rostou ve velkém, zkuste tyhle recepty

13.08. 10:55

Praha - Hříbky, babky, holubinky i masáky. Houby rostou ve velkém a v lesích je vidět mnoho spokojených houbařů s plnými košíky. Letošní počasí houbařské sezóně přeje. Pokud také doma máte lahodný úlovek, připravte si z něj chutný pokrm.

Zázraky z černého bezu: Nenechte si ho odkvést

Aktualizovali jsme 10.6.2016, 19:55, 10.06. 08:25

Praha - Černý bez roste prakticky všude. Bezinková limonáda je oblíbenou klasikou. Květy černého bezu můžete využít i jinak - ochutnali jste například smažený bez? Z plodů se dá udělat i sirup, který pomáhá při chřipce nebo revmatismu.

Sběr šneků v ČR vrcholí. Zkusili jste někdy hlemýždí polévku?

22.05. 10:10

Praha - V Česku právě vrcholí sezona sběru šneků, počasí ale opět není ideální. Jaro se v poslední době zkracuje, teploty rychle přecházejí ze zimních pěti na letních 25 stupňů Celsia.

reklama
Fotogalerie