Rudolf Jindrák

Andrzej Duda a Miloš Zeman

Prezident Zeman se v Praze sejde s Dudou, budou jednat o EU i V4

Domov

Prezident Miloš Zeman se příští týden na Pražském hradě setká s polským prezidentem Andrzejem Dudou. Budou jednat o tématech Evropské unie či o visegrádské spolupráci. Na webu Pražského hradu to dnes uvedl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Ilustrační foto

Domov

Jindrák má být zmocněncem pro konzultace s Ruskem. Hodně blbý vtip, reaguje opozice

Česká republika navrhla jako zmocněnce pro konzultace s Ruskem ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Rudolfa Jindráka. Na dotaz ČTK to dnes uvedlo ministerstvo zahraničí, podle kterého mají konzultace pokrýt celou šíři česko-ruských vztahů a nevěnovat se pouze dílčím aktuálním sporným záležitostem. Jindrák ČTK návrh potvrdil, podle něj se bude mandátem pro jeho jednání ještě zabývat vláda.

Andrej Babiš, premiér ČR a předseda hnutí ANO

"Máme politiku vůči jednotné Číně." Proti Kuberově cestě na Tchaj-wan byl i Babiš

Domov

Premiér Andrej Babiš (ANO) také nedoporučoval bývalému předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi (ODS) cestu na Tchaj-wan. Byla to oficiální pozice více ústavních činitelů, řekl dnes novinářům předseda vlády před odletem na mimořádný summit v Bruselu. Babiš nehodlá kvůli záležitosti ukončit spolupráci s ředitelem zahraničního odboru Pražského hradu, který mu též radí s diplomacií.

Ilustrační foto

Čína vyhrožovala Česku, na Hrad dorazil velmi ostrý dopis

Domov

Čína varovala před plánovanou cestou zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) na Tchaj-wan, napsal dnes server Aktuálně.cz. Podle jeho informací čínská ambasáda předala Hradu dopis, v němž komunistický režim vyhrožuje, že pokud cestu uskuteční, potrestá Kuberu i české firmy podnikající v Číně. Kancelář prezidenta hrozby podpořila vlastním přípisem, dopis předala Kuberovi v polovině ledna na novoročním obědě, uvedl web.

Andrej Babiš

Babiš má nového poradce. Našel ho na Pražském hradě

Domov

Ředitel zahraničního odboru Pražského hradu Rudolf Jindrák bude s diplomacií radit premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Ve funkci šéfa hradní diplomacie i nadále ale zůstane. Dnešní informaci webu Lidovky.cz ČTK potvrdil sám Jindrák. Na poradních službách se podle něj přímo dohodli Babiš s prezidentem Milošem Zemanem.

Tomáš Petříček

Vpád Turků do Sýrie? Česko je v pozoru, politici vyjadřují velké znepokojení

Domov

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) dnes vyjádřil obavy z možného tureckého zásahu proti Kurdům v Sýrii. Vyzval k respektování mezinárodního práva, podle něj lze řešit situaci pouze diplomaticky. Turecko chce vojensky vystoupit proti kurdským milicím YPG, které považuje za teroristickou organizaci. Milice společně s Američany bojovaly v Sýrii proti teroristické organizaci Islámský stát.

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy