Sardinie

Ilustrační foto

Sardinie si došlápla na nenechavé turisty, na pláže posílá "strážce písku"

Svět

Italské město Cabras na západě Sardinie, které je známé svou ohromnou bělostnou pláží, dnes k moři vyslalo takzvané strážce písku. Jsou to pracovníci, kteří mají upozorňovat na krádeže písku a další porušování pravidel na pláži. Zlodějů písku totiž v poslední době na ostrově přibývá, napsala agentura AFP.

Ilustrační foto

Na pláže Sardinie se vrací tuny písku, který odnesli turisté

Svět

Tuny písku, oblázky a škeble zabavené v zavazadlech turistů se vracejí na Smaragdové pobřeží na severozápadě italského ostrova Sardinie. Na místním letišti ve městě Olbia se cestovatelům systematicky prohledávají zavazadla a za pašování písku lze dostat pokutu od 500 do 3000 eur (asi 12.900 až 77.300 korun).

Italská policie

Za co všechno můžete dostat pokutu? Řidič se nestačil divit

Svět

Muž, který nechal v sardském přístavu Alghero stažené okénko v zaparkovaném voze, se dočkal pokuty 41 eur (přes 1000 Kč) za podněcování k trestnému činu. Informoval o tom místní deník La Nuova Sardegna. Pokutovaný to sice pokládá za absurdní, ale po poradě s právníkem pokutu zaplatil. Postup městského policisty hají jeho nadřízený.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy