slušní lidé

Stanislav Křeček

Protest v Brně: Odpůrci ombudsmana bránili Křečkovi ve vstupu do úřadu

Domov

Novému ochránci práv Stanislavu Křečkovi se dnes pokusili jeho odpůrci zabránit ve vstupu do úřadu ombudsmana v Brně. Neuposlechli výzvu zástupců městské části ani policie, aby vchod do budovy neblokovali. Policie zajistila sedm lidí a vchod uvolnila, řekl ČTK policejní mluvčí David Chaloupka. Křeček se tak asi po deseti minutách čekání před budovou dostal do úřadu. V kanceláři mu agendu předala jeho předchůdkyně Anna Šabatová.

Brno, Stará radnice

Slušní lidé dostali pokutu za přerušení hry v Brně. Podali odpor, kauza zdaleka nekončí

Domov

Brno - Radnice městské části Brno-střed pokutovala 25 lidí, kteří v květnu přerušili kontroverzní a napadanou divadelní hru Naše násilí a vaše násilí. Členové nebo příznivci hnutí Slušní lidé tehdy obsadili jeviště během představení a bránili hercům v produkci. Část obviněných podala proti příkazům odpor, řekla dnes ČTK mluvčí městské části Kateřina Dobešová. Podrobnosti ani výši pokut neřekla, uložit lze sankci až 20.000 korun.

soudy

Hnutí Slušní lidé podalo kvůli hře trestní oznámení

Domov

Brno - Hnutí Slušní lidé podalo v pondělí trestní oznámení v souvislosti se sobotním představením Vaše násilí a naše násilí, ve kterém herec ztělesňující Ježíše znásilňuje muslimku nebo herečka vytahuje z přirození českou vlajku. Oznámení směřuje proti řediteli Národního divadla v Brně Martinu Glaserovi, chorvatskému režisérovi hry Oliveru Frljičovi a skupině herců. Kromě zneuctění vlajky, které bylo podle hnutí evidentní, jde i o posouzení vystoupení umělců z hlediska možného trestného činu hanobení víry, řekl dnes ČTK předseda pravicově radikálního hnutí Zdeněk Pernica. Glaser ČTK řekl, že je rád, že radikálové trestní oznámení podali a ve věci rozhodne soud.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy