Štěpán Kotrba

soudy

Kotrba musí za útok na bezdomovce při sjezdu ČSSD zaplatit pokutu

Domov

Hradec Králové - Okresní soud v Hradci Králové potrestal pokutou politického analytika Štěpána Kotrbu za únorový útok na bezdomovce při hradeckém sjezdu ČSSD. Soud ho odsoudil trestním příkazem k peněžitému trestu 10.000 korun s náhradním trestem jednoho měsíce odnětí svobody pro případ nezaplacení peněžitého trestu. Upozornil na to server iDNES.

Ilustračni fotografie

Napadení bezdomovců na sjezdu ČSSD? Incident bude řešit hradecký soud

Domov

Hradec Králové - Konflikt publicisty Štěpána Kotrby se dvěma bezdomovci, jimž údajně nastříkal do očí pepřový sprej během hradeckého sjezdu ČSSD, jde k soudu. Okresní soud v Hradci Králové obdržel od státního zastupitelství spis v případu. Upozornila na to Česká televize. Státní zastupitelství podalo podle ní návrh na Kotrbovo potrestání. Kotrba se sjezdu účastnil jako novinář. Policie mu už dřív sdělila podezření z výtržnictví. Za to by mu v případě odsouzení hrozily až dva roky vězení.

ČSSD

Potyčka na sjezdu ČSSD: Štěpán Kotrba napadl na bezdomovce. Z akce byl vyhozen

Domov

Hradec Králové – Sjezdu ČSSD, který se dnes koná v Hradci Králové, se nevyhnul nepříjemný incident. Novinář a analytik Štěpán Kotrba akreditovaný za Český rozhlas nastříkal pepřový sprej do obličeje bezdomovce, který po něm chtěl drobné. Podle Kotrby byl agresivní. Svědci incidentu ale hovoří jinak.

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy