střelba v Německu

Německá policie

V Německu senior postřelil chlapce, poté se pokusil spáchat sebevraždu

Svět

Při střelbě nedaleko školy v dolnosaském městě Bramsche na severozápadě Německa dnes byli vážně zraněni dva lidé. Policie později oznámila, že střílel 81letý muž, který zasáhl 16letého chlapce, a poté se pokusil spáchat sebevraždu. Oba nyní v nemocnici bojují o život. Motiv policie nesdělila, uvedla ale, že střelec i jeho oběť se znali.

Německá policie

Svět

Střelbu v obytném domě u Hamburku nepřežili muž a dvě děti

Po nedělní střelbě v obytném domě v Glinde u Hamburku zůstaly na místě mrtvá těla dvou dětí. Vážná zranění utrpěli také muž a žena. Muž jim následně podlehl. Výstřely padly krátce před půlnocí a policii přivolali svědci, informovala dnes agentura DPA.

Angela Merkelová, německá kancléřka

Merkelová reaguje na střelbu v Hanau: Rasismus a nenávist jsou jed

Svět

Hodně toho ukazuje na to, že střelec z Hanau byl motivován pravicovým extremismem, rasismem a nenávistí k lidem jiného původu, řekla dnes na tiskové konferenci v Berlíně německá kancléřka Angela Merkelová. Reagovala tak na události ve stotisícovém hesenském městě, kde v noci na dnešek přišlo o život 11 lidí, včetně útočníka.

Policie Německo

Útok v Hanau: Šlo o terorismus? Mezi mrtvými je i matka střelce

Svět

Německé nejvyšší státní zastupitelství vyšetřuje středeční střelbu v Hanau s podezřením na terorismus. Řekl to dnes Peter Beuth, ministr vnitra spolkové země Hesensko, kde se tragédie stala. Podle Beutha měl německý útočník xenofobní sklony. Tomu by odpovídala skutečnost, že devět obětí mělo migrační kořeny. Jediným, kdo je neměl, byla útočníkova matka, která je také po smrti.

Miloš Zeman, prezident České repubilky

Útok z nenávisti v Hanau: Lídři EU jsou otřeseni, Zeman kondoloval Německu

Svět

Prezident Miloš Zeman dnes poslal kondolenční dopis svému německému protějšku Franku-Walteru Steinmeierovi kvůli středeční střelbě v Hanau, kde útočník zabil devět lidí. Vyjádřil znepokojení nad rostoucím násilím a nenávistí v Evropě. Soustrast Německu vyjádřil na twitteru i ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), lítost vyslovil také premiér Andrej Babiš (ANO).

Německá policie

Svět

Střelec z Hanau byl odpůrcem Arabů. Měl xenofobní názory, zanechal video a dopis

Střelec z německého města Hanau, kde v noci na dnešek přišlo o život 11 lidí, měl podle serveru listu Bild pravicově radikální motivaci. Vyplývá to údajně z jeho dopisu, v němž se k činům přiznává. Policie nyní psaní spolu s nalezenými videozáznamy vyhodnocuje. Sama se zatím k možné motivaci pachatele, který je také po smrti, nevyjádřila. Vyšetřování činu už ale převzalo nejvyšší státní zastupitelství, které má na starosti i terorismus.

Při střelbě v německém Hanau zemřelo nejméně osm lidí

Střelba v německém Hanau: Devět mrtvých, starosta města je zdrcen

Svět

Člověk, který ve středu večer na dvou místech v německém Hanau údajně zastřelil devět lidí a několik dalších zranil, je podle policie po smrti. Informuje o tom agentura DPA. Policejní mluvčí řekl, že strážci zákona podezřelého dnes brzy ráno našli mrtvého u něho doma. Členové speciální jednotky tam objevili ještě jednoho mrtvého člověka, není ale jasné, o koho jde.

Německá policie

Masakr v Německu: Při střelbě šest mrtvých. Šlo o terorismus?

Svět

Šest lidí dnes zahynulo při střelbě ve městě Rot am See na jihozápadě Německa. Bilanci obětí, kterou předtím zveřejnila německá média, podle agentury DPA potvrdila policie. Policisté zadrželi člověka, kterého z činu podezřívají. Další informace o případu, který se zřejmě týká vztahových problémů, chce policie sdělit na tiskové konferenci v 16:30 SEČ.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy