Svatopluk Bartík

soudy

Bartík prohrál soud. Musí se Zemanovi omluvit za výroky o rakovině

Domov

Bývalý radní městské části Brno-střed Svatopluk Bartík se musí omluvit prezidentu Miloši Zemanovi za výroky, že má Zeman rakovinu. Rozhodl o tom dnes Městský soud v Brně, podle kterého to bylo nepravdivé tvrzení. Bartík zároveň musí zaplatit prezidentovi 250.000 korun. Prezidentská kancelář požadovala omluvu a pět milionů.

soudy

Zemanova rakovina? Soud řešil žalobu Hradu na Bartíka, výslech Ovčáčka zamítnut

Domov

Městský soud v Brně dnes ukončil dokazování v případu žaloby Kanceláře prezidenta republiky na bývalého radního Brna-středu Svatopluka Bartíka (dříve za Žít Brno) kvůli jeho tvrzení, že prezident Miloš Zeman má rakovinu. Jednání soud odročil na 11. září, kdy zazní závěrečné návrhy a rozsudek. Dnes se probíraly hlavně Bartíkovy majetkové poměry v souvislosti s požadavkem prezidentské kanceláře na finanční plnění. Šlo o citlivé údaje, veřejnost byla z jednání vyloučena.

Miloš Zeman, prezident ČR

Věštba o Zemanově rakovině nevyšla. Padne trest? Soud s Bartíkem odročen

Domov

Neúspěšným pokusem o smír dnes Městský soud v Brně zahájil projednávání žaloby prezidentské kanceláře na bývalého radního městské části Brno-střed Svatopluka Bartíka (za Žít Brno). Bartík před dvěma lety napsal před volbami na internet, že prezident Miloš Zeman má rakovinu a zbývá mu pár měsíců života. Hrad tvrzení odmítl a od Bartíka žádá žalobou na ochranu osobnosti omluvu a pět milionů korun. Soud odpoledne jednání odročil na neurčito a vyzve Bartíka jako žalovaného, aby složil zálohu na soudního znalce z oboru zdravotnictví a onkologie.

Jiří Ovčáček

Nejvyšší soud zamítl stížnost ve sporu Hradu a Bartíkem, Ovčáček protestuje

Domov

Policie mohla odložit trestní oznámení Pražského hradu na brněnského politika Svatopluka Bartíka, který předloni před volbami na facebooku napsal, že prezident Miloš Zeman má rakovinu, což Hrad popřel. Nejvyšší soud nevyhověl stížnosti bývalého ministra spravedlnosti Jana Kněžínka (ANO), podle něhož nebyly splněné podmínky pro odložení případu. Nejvyšší soud stížnost zamítl jako nepřípustnou, řekl dnes ČTK jeho mluvčí Petr Tomíček. Zeman vede s Bartíkem civilní spor také u Městského soudu v Brně, projednávání případu začne v září.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy