Svaz obchodu a cestovního ruchu

Ilustrační foto

Koronakrize: Řada restaurací v ČR je na dně. Objevila se výzva, jak jim pomoci

Byznys

Stravenkové firmy a rozvozci jídla by podle zástupců podnikatelů měli podpořit restaurace, které musejí být od středy zavřené a občerstvení mohou prodávat jen přes výdejní okna. Pokud se na záchraně stravovacích zařízení nebudou podílet všichni, dopad pocítí právě i rozvážkové a stravenkové společnosti.

Mastercard

Ministryně Nováková chce posilovat bezhotovostní ekonomiku: Je to v zájmu státu, říká

Domov

Plán na masivnější podporu bezhotovostní ekonomiky v České republice získává reálné kontury. Na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu bylo dnes podepsáno memorandum o spolupráci při posilování a podpoře bezhotovostní ekonomiky. Jeho signatáři se stali zástupci Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, Svazu průmyslu a dopravy ČR, Hospodářské komory ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR a společnosti Mastercard.

Tomáš Prouza

Svaz obchodu a cestovního ruchu nově povede Tomáš Prouza

Domov

Praha - Novým prezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu se od října stane bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza (45). V tiskové zprávě to uvedl svaz. Střídá Martu Novákovou, která na tuto funkci rezignovala poté, co byla koncem června jmenována ministryní průmyslu a obchodu za ANO.

máslo

Domov

Mohou za drahé máslo obchodníci? Podívejte, jak nízké máme marže, volají

Praha - Exministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) v říjnu řekl, že na vysokých cenách másla mají značný podíl obchodníci, u kterých končí až polovina jeho prodejní ceny. Podle Svazu obchodu a cestovního ruchu byla letos průměrná obchodní přirážka obchodních řetězců u másla mezi 4,3 a 13,5 procenta. Máslo by už dál zdražovat nemělo, do Vánoc bude pravděpodobně stát podobně jako nyní.

Vesnice postupně zejí prázdnotou

Češi opouštějí venkov, mladí odchází do měst a obce vymírají

Domov

Praha - Neblahý trend vylidňování českého venkova nadále pokračuje. Nejvíce je zasaženo zejména české pohraničí a oblasti, které jsou vzdálené od větších a ekonomicky silnějších lokalit. K situaci se pro EuroZprávy.cz vyjádřila Irena Vlčková ze Svazu obchodu a cestovního ruchu České republiky (SOCR ČR).

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy