Články k tématu: Syková, Eva

Miliardář Beran založil s vědkyní Sykovou výzkumnou firmu, podle senátorky o střet zájmů nejde

05.06. 10:02

Praha - Miliardář David Beran (50) spolu s vědkyní Evou Sykovou založil společnost Scimed Biotechnologies. Syková je i senátorkou za ČSSD, ale odmítá, že by se v Beranově firmě dostávala do střetu zájmů.

Syková by se v kauze kmenových buněk měla právně bránit. Navrhl jí to Zeman

30.08. 18:16

Praha – Senátorka a někdejší šéfka Ústavu experimentální medicíny Akademie věd ČR Eva Syková by se měla proti některým "nespravedlivým nařčením" v kauze kmenových buněk právně bránit. Při dnešní schůzce jí to poradil prezident Miloš Zeman.

Bojar odešel po kauze Sykové z motolské nemocnice

12.07. 19:42

Praha - Lékaři z Fakultní nemocnice v Motole neporušili předpisy při experimentální léčbě amyotrofické laterální sklerózy (ALS) a nemocnice nepochybila. Vyplývá to ze závěrů interního šetření klinické studie, které nemocnice zveřejnila na svém webu.

reklama

Vláda schválila odvolání Sykové z rady pro výzkum

Aktualizovali jsme 8.6.2016, 15:29, 08.06. 13:41

Praha - Vláda dnes schválila odvolání senátorky Evy Sykové (za ČSSD) z vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace, kde vědkyně působila i ve funkci první místopředsedkyně. Syková na členství rezignovala již minulý týden kvůli kauze léčby kmenovými buňkami. Návrh na odvolání předložil kabinetu jako…

Syková se přes noc stala slavnou. Teď se hájí, že nic neudělala

08.06. 08:26

Praha - Ještě před pár lety znala Evu Sykovou jen vybraná skupina lidí, hlavně vědců. Pak ovšem voliči Sykovou katapultovali do Senátu. A nejnověji ji proslavil skandál s údajně placenými studiemi na pacientech s ALS.

Kauza Syková pokračuje: V Ústavu experimentální medicíny začal interní audit

06.06. 13:33

Praha - V Ústavu experimentální medicíny Akademie věd ČR dnes začal interní audit, který provádějí pracovníci kontrolního odboru akademie. Poslal je předseda AV ČR Jiří Drahoš poté, co odvolal z funkce ředitelky ústavu Evu Sykovou kvůli kauze s kmenovými buňkami.

Bělobrádek připravuje návrh pro odvolání Sykové. Na příštím jednání vlády se rozhodne

03.06. 13:26

Praha - Vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) dnes na tiskové konferenci uvedl, že připraví na příští jednání vlády návrh na odvolání Evy Sykové z funkce první místopředsedkyně vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI).

Syková se odmítá vzdát funkce senátorky za ČSSD

02.06. 15:29

Praha - Eva Syková se kvůli kauze s kmenovými buňkami nevzdá funkce senátorky. Nevidí pro to žádný důvod, řekla dnes ČTK. Do Senátu byla zvolena v říjnu 2012 za volební obvod Praha 4 jako nestraník za ČSSD. Dnes rezignovala na funkci ředitelky Ústavu experimentální medicíny Akademie věd, rada její…

Syková skončila v Ústavu experimentální medicíny AV

Aktualizovali jsme 2.6.2016, 14:32, 02.06. 13:43

Praha - Vědkyně Eva Syková dnes rezignovala na funkci ředitelky Ústavu experimentální medicíny Akademie věd, rada její rezignaci přijala. Novinářům to řekl mluvčí ústavu Tomáš Staněk. Syková poté ČTK řekla, že bude dále v ústavu pokračovat ve vědecké práci. Jako jeho dlouholetá šéfka a senátorka za…

Zeman se zastal vědkyně Sykové a vyzývá k velkorysosti

01.06. 18:59

Praha - Prezident Miloš Zeman vyzval k velkorysosti vůči vědkyni a senátorce Evě Sykové (ČSSD), jejíž spolupracovníci údajně brali od pacientů peníze za účast na studii, která má být bezplatná.

Kauza Syková by neměla zatěžovat radu. Sobotka radí, aby sama rezignovala

01.06. 17:41

Praha - Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) by vědkyně a senátorka Eva Syková měla sama rezignovat na členství v Radě pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI), aby ji vláda nemusela eventuálně odvolat.

Syková má další problém? Do jejího ústavu přijde kontrola, bude provádět finanční audit

01.06. 13:58

Praha - Do Ústavu experimentální medicíny přijde kontrola, aby prověřila finance. Pořad Reportéři ČT v pondělí zveřejnil, že si vědecký tým Evy Sykové, která je též senátorkou za ČSSD, nechával od svých pacientů za terapii kmenovými buňkami vyplácet 150 tisíc korun.

Syková byla odvolána z funkce šéfky ústavu. Má nahnutý i post ve vládní radě

Aktualizovali jsme 31.5.2016, 15:24, 31.05. 13:41

Praha - Předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš dnes odvolal Evu Sykovou z funkce ředitelky Ústavu experimentální medicíny AV ČR. Kauzou léčby kmenovými buňkami podle něho poškodila dobré jméno celé akademie i samotného ústavu. Vědkyně by měla být odvolána i z funkce první místopředsedkyně vládní Rady…

Fotogalerie