telegram

Facebook

Sociální sítě se nepodvolí Číně, údaje uživatelů v Hongkongu jí nedají

Svět

Provozovatelé sociálních či komunikačních sítí Facebook, WhatsApp a Telegram dali najevo, že odmítnou splnit požadavek čínských úřadů, aby jim poskytli data svých uživatelů v Hongkongu. Tyto webové platformy naznačily, že zvažují dopad kontroverzního nového bezpečnostního zákona, který pro autonomní oblast Hongkongu 30. června schválil Peking.

Rusko

Lidé v Moskvě znovu demonstrovali proti blokování služby Telegram

Svět

Moskva - Zhruba dvacet lidí zadržela dnes ruská policie během povolené demonstrace v Moskvě, na které lidé protestovali proti omezování svobody internetu a proti rozhodnutí úřadů blokovat šifrovanou komunikační službu Telegram. Podle agentury Interfax zadržení skandovali hesla, která nesouvisela s nahlášeným obsahem demonstrace.

Hasan Rúhání

Íránský prezident Rúhání kritizuje zablokování služby Telegram

Svět

Teherán - Íránský prezident Hasan Rúhání kritizuje zablokování šifrované komunikační služby Telegram. Tvrdí, že za zákazem jejího používání nestojí lidé z jeho úřadu, uvedla dnes agentura AP. Uživatelé se ke službě nedostanou od pondělí, aplikaci používala odhadem polovina z 80 milionů obyvatel Íránu.

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy