teroristické útoky v Íránu

Iran: Panic strikes Ahvaz as gunmen attack military parade

VIDEO: Děsivé záběry masakru v Íránu

Svět

Při dnešním útoku na vojenskou přehlídku ve městě Ahváz na jihozápadě Íránu zahynulo 29 lidí, včetně žen a dětí. Dalších 57 osob utrpělo zranění, informovala íránská arabskojazyčná televize Al-Alam. Nejnovější bilanci útoku zveřejnila s odvoláním na poslance Modžtabu Zolnúrího, který je členem parlamentní komise pro národní bezpečnost a zahraniční záležitosti. Ke střelbě se přihlásilo protivládní hnutí Ahvázský národní odpor, později odpovědnost za ni přijala i skupina Islámský stát. Prezident Hasan Rúhání přislíbil "hrozivou" odpověď Íránu na dnešní atentát.

Ilustrační foto

Masakr v Íránu: Ozbrojenci zaútočili na vojenskou přehlídku, mnoho mrtvých

Svět

Teherán - Při dnešním útoku na vojenskou přehlídku ve městě Ahváz na jihozápadě Íránu zahynulo 29 lidí, včetně žen a dětí. Dalších 57 osob utrpělo zranění, informovala íránská arabskojazyčná televize Al-Alam. Nejnovější bilanci útoku zveřejnila s odvoláním na poslance Modžtabu Zolnúrího, který je členem parlamentní komise pro národní bezpečnost a zahraniční záležitosti. Ke střelbě se přihlásilo protivládní hnutí Ahvázský národní odpor, později odpovědnost za ni přijala i skupina Islámský stát. Prezident Hasan Rúhání přislíbil "hrozivou" odpověď Íránu na dnešní atentát.

Íránský tank Karrar

Útok na přehlídku v Íránu bude mít vážnou dohru? V podezření jsou USA

Svět

Teherán - Ozbrojenci, kteří dnes zaútočili na vojenskou přehlídku ve městě Ahváz na jihozápadě Íránu, byli vycvičeni ve dvou zemích Perského zálivu, uvedl íránský armádní mluvčí, kterého citovala agentura IRNA. Mluvčí dodal, že útočníci nepatřili k extremistům z Islámského státu, měli ale vazby na Spojené státy a izraelskou tajnou službu Mossad.

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy