teroristické útoky v Sýrii

Islámský stát (ISIS)

Útok IS na uprchlický tábor v Sýrii má 46 obětí

Svět

Damašek - Počet obětí úterního útoku Islámského státu (IS) na uprchlický tábor na severu Sýrie vzrostl na 46, z toho je 21 civilistů. V metropoli Kazachstánu Astaně dnes začalo čtvrté kolo rozhovorů o Sýrii.

Islámský stát (ISIS)

Svět

Povstalci chtějí do 48 hodin vyhnat IS z Dábiku

Damašek - Syrští povstalci očekávají, že se do 48 hodin probijí do severosyrského města Dábik ovládaného radikály Islámského státu (IS). Z města Hamá je dnes hlášen teroristický útok.

Islámský stát

IS útočil v Sýrii, atentáty si vyžádaly 48 mrtvých

Svět

Damašek - Islámský stát dnes spáchal hned pět pumových útoků ve vládou kontrolovaných částech Sýrie a ve městě Hasaká částečně drženém kurdskými milicemi. Atentáty si podle agentury SANA vyžádaly nejméně 48 mrtvých, z toho 35 u města Tartús na severozápadě země. K atentátům se přihlásili ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS).

Islámský stát (ISIS)

Svět

Za dvěma atentáty na předměstí Damašku stojí Islámský stát

Damašek - Dvojí atentát spáchaný dnes na jižním předměstí Damašku si podle syrské organizace ochránců lidských práv (SOHR) vyžádal 20 obětí. Syrská státní média stále mluví o osmi mrtvých a 13 raněných. K akci se přihlásila radikální organizace Islámský stát (IS).

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy