Články k tématu: teroristický útok v petrohradském metru (3.4.2017)

Teror v metru: Ruský soud vynesl velmi přísné tresty nad atentátníky

10.12. 15:40

Vojenský soud v Petrohradu dnes odsoudil k trestům sahajícím od 19 let vězení až po doživotí 11 lidí, které shledal vinnými z organizace atentátu v petrohradském metru v dubnu 2017. Při něm ve druhém největším ruském městě zahynulo kromě útočníka 15 lidí a sedm desítek lidí utrpělo zranění. O…

K utoku v Petrohradu se přihlásil Islámský stát

30.12. 09:55

Petrohrad - K odpovědnosti za středeční výbuch v petrohradském supermarketu, který zranil 13 lidí, se dnes přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

Teroristické útoky ve Stockholmu a Petrohradu mají společnou stopu, tvrdí ruský deník

16.05. 16:01

Moskva - Mezi nedávnými teroristickými útoky ve Stockholmu a Petrohradu patrně existuje souvislost. Podle ruského internetového listu Gazeta.ru to vyplývá z kontaktů na sociálních sítích, které používal Uzbek Rachmat Akilov.

reklama

K útoku v petrohradském metru se přihlásila skupina vedená al-Káidou

25.04. 21:11

Bethesda (USA)/Moskva - K bombovému útoku v petrohradském metru, který si vyžádal 16 mrtvých, se přihlásila málo známá skupina Prapor imáma Šamila s tím, že jednala na rozkaz teroristického hnutí Al-Káida.

Terorista z petrohradského metra přišel o ruské občanství

21.04. 19:13

Moskva - Ruské ministerstvo vnitra zbavilo ruského občanství útočníka z petrohradského metra Akbaržona Džalilova a jeho otce.

V Petrohradské nemocnici zemřela žena zraněná při útoku v metru, počet obětí tak vzrostl na šestnáct

21.04. 12:59

Petrohrad - Počet mrtvých z atentátu v petrohradském metru stoupl na 16. V nemocnici podlehla vážným zraněním sedmapadesátiletá žena.

Ruská policie prý zjistila, kdo stojí v pozadí petrohradského útoku

20.04. 20:40

Moskva – Ruské úřady prý už vědí, kdo stál v pozadí útoku v petrohradském metru, který se odehrál 3. dubna. Při explozi v jednom z vagónů zemřelo 15 lidí, včetně předpokládaného sebevražedného atentátníka.

Bratr údajného organizátora útoku v Petrohradu byl zadržen

19.04. 21:36

Moskva – Bratr Abrora Azimova obviněného z podílu na bombovém útoku v petrohradském metru byl zatčen. Podle zpráv médií Akrama Azimova zadržela ruská kontrarozvědka FSB. Úřady se domnívají, že mohl bratrovi při útoku pomáhat. Abror Azimov, který je od úterý ve vazbě, přímou vinu popírá. Nevěděl…

Ruské úřady zadržely kvůli útoku v Petrohradu dalšího podezřelého

17.04. 22:10

Moskva - Ruské bezpečnostní síly zadržely dalšího muže podezřelého z podílu na bombovém útoku v petrohradském metru, při kterém zemřelo 15 lidí. Dnes to uvedla ruská kontrarozvědka FSB.

Počet obětí teroristického útoku v Petrohradu vzrostl na 15

12.04. 17:03

Petrohrad - Na jednotce intenzivní péče v petrohradské nemocnici zemřel další ze zraněných při výbuchu bomby v metru. Podle vyšetřovatelů útok 3. dubna spáchal Akbaržon Džalilov, původem z Kyrgyzstánu, avšak s ruským občanstvím.

Strojvůdce petrohradského metra dostal odměnu. Dá ji zraněné z atentátu

06.04. 21:46

Petrohrad - Strojvůdce Alexandr Kaverin, který řídil soupravu petrohradského metra, v němž v pondělí vybuchla nálož, dostane odměnu.

Speciální komando zasahovalo v Petrohradu, zadrželo tři komplice atentátníka z metra

06.04. 15:34

Petrohrad - Ruští vyšetřovatelé zadrželi možné společníky atentátníka z metra. Byli dopadeni v obytném domě v Petrohradu, kde dnes úřady ohlásily nález nastražené nálože.

Absolvoval útočník z Petrohradu výcvik IS? Zřejmě pobýval v Sýrii

06.04. 09:05

Petrohrad - Akbaržon Džalilov, hlavní podezřelý z pondělního teroristického útoku na petrohradské metro, dle vyšetřovatelů patrně prošel výcvikem v jednotkách Islámského státu v Sýrii.

Rusové se na akcích v Moskvě a Petrohradu společně postaví proti teroru

05.04. 22:25

Moskva – Až do konce týdne se v Rusku budou konat akce k uctění památky pondělního teroristického atentátu v petrohradském metru. Do události nazvané „Společně proti teroru" se zapojí nejen Petrohrad, ale i Moskva a další města. Při pondělním teroristickém útoku v petrohradském metru zahynulo…

Atentátník z Petrohradu Džalilov měl čistý trestní rejstřík

05.04. 17:59

Moskva - Pondělní teroristický útok v Petrohradu nepřežilo 14 lidí a asi 50 osob je zraněno. Jeho pachatel Akbaržon Džalilov měl čistý trestní rejstřík a pozornost policie na něj nikdy nebyla zaměřena. Vyšetřovatelé nyní prověřují jeho kontakty a zjišťují, zda nebyl naverbován extremistickou nebo…

Sobotka poslal kondolence do Ruska: Terorismus nezná hranic, odsuzuji barbarské útoky

05.04. 15:39

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zaslal v reakci na pondělí útok v petrohradském metru kondolenci ruskému premiérovi Dmitriji Medveděvovi. Uvedl v ní, že terorismus a fanatismus neznají hranic.

Rodiče atentátníka z metra přijeli do Petrohradu. Já tomu nevěřím, řekla jeho matka

05.04. 14:57

Petrohrad - Ruské tajné služby zatkly v Petrohradu šest přistěhovalců ze Střední Asie kvůli podezření, že verbovali své krajany do řad teroristických organizací Islámský stát a An-Nusra. Kriminalisté prohledávají bydliště podezřelých a zabavují extremistickou literaturu. Chystá se také vznesení…

Pochybení v Petrohradě? Na ochranu metra šly miliony, bezpečnostní rámy aůe hlídají penzisté

05.04. 12:03

Petrohrad/Mosva - Pondělní atentát v petrohradském metru si vyžádal 14 obětí a padesátku raněných. Spáchal je etnický Uzbek s ruským pasem, Akbaržona Džalilova. Ruská média se pozastavují nad tím, jak se mu podařilo hladce proklouznout draze pořízeným bezpečnostním systémem v petrohradské podzemní…

Petrohradský hrdina: Řidič metra na útok zareagoval pohotově, zabránil dalšímu umírání

05.04. 11:03

Moskva - Každý teroristický útok má svého hrdinu, a jinak tomu není ani v případě pondělního výbuchu v petrohradském metru, při němž zemřelo 11 lidí a dalších 50 bylo zraněno. Řidič metra, jehož jeden vagón výbušnina rozmetala, podle vyšetřovatelů zabránil dalším ztrátám na životech.

Kreml vyzval k masovým demonstracím proti terorismu, lidé by v sobotu měli vyjít do ulic

05.04. 09:00

Moskva - Ruská prezidentská kancelář doporučila starostům a gubernátorům, aby v sobotu 8. dubna zorganizovali masová shromáždění proti terorismu.

Putinova reakce na útok? Může zpřísnit migrační zákony nebo se spojit se Západem, tvrdí odborníci

05.04. 08:06

Praha – Teroristický útok v Petrohradu, který má podle posledních informací na svědomí 14 mrtvých, vzbudil také otázky možné ruské odpovědi. V diskuzním pořadu ČT Události, komentáře se právě toto téma řešilo. Probírala se i údajná role ruských tajných služeb (FSB).

Teroristu z petrohradského metra v Kyrgyzstánu zverbovali islamisté

04.04. 21:05

Petrohrad - Údajného petrohradského atentátníka Akbaržona Džalilova zverbovali islamisté, oznámila dnes agentura Interfax s odvoláním na své zdroje mezi ruskými vyšetřovateli. Stalo se to prý během Džalilovovy letošní únorové návštěvy v rodném Kyrgyzstánu.

Cestující nepustili do letadla v Moskvě muslima, který byl spojovan s útokem

04.04. 17:18

Moskva - Cestující na letišti Vnukovo v Moskvě dnes nepustili do letadla muslima Iljase Nikitina. Jeho snímek se objevil v médiích jako podoba prvního podezřelého z teroristického útoku v petrohradském metru.

Totožnost útočníka potvrzena: V petrohradském metru zabíjel Akbaržon Džalilov

04.04. 16:12

Petrohrad - Pondělní atentát v petrohradském metru spáchal Akbaržon Džalilov, který také zanechal jinou nastraženou bombu v jiné stanici podzemní dráhy, ta ale nevybuchla. Uvedli to dnes vyšetřovatelé krvavého útoku, při němž zahynulo 14 lidí.

Fotogalerie