Články k tématu: teroristický útok v Reina Night Club, Turecko (1.1.2017)

V Turecku zbourali část klubu, kde na Silvestra vraždil radikál

22.05. 21:03

Istanbul - Turecké úřady dnes nechaly částečně zbourat luxusní istanbulský noční klub, kde radikální islamista zabil během silvestrovské noci 39 lidí.

Trest pro teroristu z istanbulského klubu Reina? Prokurátor žádá 40 doživotí a 1555 let vězení

10.05. 09:40

Istanbul - V Turecku se blíží soud s pachatelem novoročního teroristického útoku, při němž v istanbulském nočním klubu Reina zemřelo 39 lidí a 79 osob bylo zraněno. Prokuratura žádá po Abdulgadira Mašaripova 40 doživotních trestů a dalších nejméně 1555 let vězení.

Střelec z istanbulského klubu měl původně zaútočit jinde

18.01. 19:27

Istanbul - Istanbulský noční klub, v němž během silvestrovské noci zemřelo 39 lidí, nebyl původním terčem Uzbeka označovaného za pachatele masakru.

reklama

Turecko dopadlo silvestrovského útočníka z Istanbulu

17.01. 10:55

Istanbul - Turecká policie dopadla dnes večer uzbeckého občana, který je označován za pachatele silvestrovského masakru v istanbulském nočním klubu, jemuž padlo za oběť 39 lidí.

Turci potvrdili zadržení atentátníka z Istanbulu. Zatkli ho i se čtyřletým synem a třemi ženami

17.01. 10:20

Ankara - Turecký premiér Binali Yildirim dnes potvrdil pondělní informaci médií, že byl zatčen muž podezřelý ze spáchání novoročního atentátu v istanbulském klubu Reina, který si vyžádal 39 obětí. Abdulgadir Mašaripov se narodil v Uzbekistánu a výcvik absolvoval v Afghánistánu.

Turecká policie kvůli silvestrovskému masakru zatkla dva Ujgury

14.01. 14:29

Istanbul - Turecká policie zadržela dva příslušníky ujgurské menšiny, která žije převážně v neklidné provincii Sin-ťiang na západě Číny.

Dívka, která se stala obětí silvestrovského útoku v Istanbulu, si svojí smrt předpověděla

05.01. 15:34

Istanbul - Několik dní po hrůzném útoku v Istanbulu, při němž během silvestrovských oslav zemřelo 39 lidí, vyplouvají na povrch příběhy jednotlivých lidí, kteří se novoroční párty účastnili. Jedním z nich je smutný osud Libanonky Rity Chamiové, která svou smrt předpověděla.

Manželka střelce z Istanbulu promluvila. Proč přijela do Turecka?

04.01. 14:59

Istanbul – Veřejnost už zná jméno podezřelého muže, který měl v istanbulském klubu zastřelil 39 lidí.  Jache Mašrapov (28) z Kyrgyzstánu byl údajně sympatizant Islámského státu, jeho žena však tvrdí, že o jeho radikalizaci neměla nejmenší tušení. Úřady však zatím jeho totožnost oficiálně…

Terorista z Turecka byl profesionál. Policii stále uniká

04.01. 13:06

Ankara - Útočník, který krátce po silvestrovské půlnoci zastřelil v istanbulském klubu 39 lidí, je stále na útěku. Turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu dnes uvedl, že úřady znají totožnost teroristy a policie dál v souvislosti s atentátem zatýká.

VIDEO: Terorista z Turecka natočil záběry svého obličeje, policie je zveřejnila

03.01. 11:19

Ankara - Turecké úřady zveřejnily nové fotografie podezřelého, který patrně spáchal krátce po půlnoci na Nový rok v Istanbulu teroristický útok, při němž zahynulo 39 lidí. Podle některých médií jeho totožnost už policie zná, nechce ji ale zatím zveřejnit.

K útoku v Istanbulu se přihlásil Islámský stát

Aktualizovali jsme 2.1.2017, 19:33, 02.01. 09:49

Ankara - Turecké úřady se domnvají, že za masakrem v Istanbulu v noci ze Silvestra na Nový rok je teroristická organizace Islámský stát (IS). Pachatel krveprolití podle všeho pochází ze Střední Asie, buď z Uzbekistánu, nebo z Kyrgyzstánu. Posléze se IS k útoku sám přihlásil.

Turecko zřejmě začne trestat uživatele internetu schvalující masakr v Istanbulu

02.01. 17:01

Istanbul - Na generální prokuraturu v Ankaře se dnes obrátilo turecké sdružení barů a žádá trest pro uživatele internetových sítí, kteří novoroční masakr s 39 oběťmi na životech schvalovali. K útoku se dnes vyjádřil i Kyrgyzstán, jehož občan údajně atentát spáchal.

VIDEO: Pomsta je sladká? Turecko po útoku v Istanbulu tvrdě zaútočilo na IS

02.01. 16:30

Ankara – Turecká letadla a tanky zasáhly v severní Sýrii více než 100 cílů Islámského státu. Stalo se tak jen několik hodin poté, co střelec zabil při silvestrovských oslavách v jednom z klubů v Istanbulu 39 lidí. Video z útoku bylo zveřejněno na YouTube.

Teroristický útok v Istanbulu si životy Čechů nevyžádal, potvrdilo ministerstvo

02.01. 16:15

Praha - Turecké úřady dnes dokončily identifikaci 39 obětí neznámého střelce, který zabíjel na Nový rok kolem 01:30 místního času (asi půlhodinu před středoevropskou silvestrovskou půlnocí). v istanbulském klubu Reina. Mezi mrtvými není žádný občan ČR, potvrdilo dnes ministerstvo zahraničí.

Turecko identifikovalo oběti útoku, Češi mezi nimi nejsou

02.01. 08:30

Istanbul - Turecké úřady identifikovaly 38 ze 39 obětí novoročního útoku v istanbulském klubu. Je mezi nimi 27 cizinců. Informovala o tom v neděli v noci agentura Anadolu s odvoláním na anonymní zdroj z tureckého ministerstva spravedlnosti. Mezi národnostmi 38 obětí, které agentura uvedla, není…

V Istanbulu jsou mezi oběťmi střelby občané Belgie a arabských zemí

Aktualizovali jsme 1.1.2017, 18:08, 01.01. 14:38

Istanbul - Mezi oběťmi nebo raněnými při nočním atentátu v Istanbulu jsou občané Saúdské Arábie, Maroka, Libanonu a Libye. S odvoláním na tureckou ministryni pro záležitosti rodiny to oznámila turecká tisková agentura Anadolu.

Útočník vraždící v Istanbulu nechal na místě činu zbraň

01.01. 17:31

Istanbul - Pachatel nočního atentátu v Istanbulu, při kterém zahynulo 39 lidí, před svým útěkem zanechal na místě činu zbraň. Uvedl to dnes turecký premiér Binali Yildirim.

Teroristickým útokům běžná opatření nezabrání, varuje Babiš

01.01. 15:41

Praha - Střelbu v tureckém nočním klubu označil vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš za strašnou tragédii. Podle něj ale bezpečnostní opatření podobným situacím nezabrání.

Politici vyjadřují soustrast Turecku. Odporný zločin, tvrdí Kalousek

01.01. 15:02

Istanbul - Turecku kvůli nočnímu atentátu v Istanbulu projevují soustrast politici z celého světa. Ruský prezident Vladimir Putin v kondolenčním prohlášení uvedl, že si lze těžko představit cyničtější zločin než vraždu nevinných civilistů oslavujících nový rok. Střelba v tureckém nočním klubu byla…

Teroristé přepadli klub v Istanbulu, zabili nejméně 39 lidí

Aktualizovali jsme 1.1.2017, 14:29, 01.01. 01:44

Istanbul - V istanbulském nočním klubu bylo při útoku zabito 39 lidí a až 40 lidí zraněno. Turecká média píší o dvou útočnících, kteří v převleku za Santu Clause vešli do klubu a začali střílet do davu.

Lidé při útoků v Turecku omdlévali, jiní šlapali po mrtvých tělech

01.01. 13:45

Istanbul - V istanbulském klubu Reina mnoho lidí při nočním atentátu omdlévalo. Ti, kteří se snažili utéct, šlapali po tělech na zemi. Agentuře AFP to řekl profesionální fotbalista Sefa Boydaş, který byl mezi hosty.

Co se skutečně odehrálo v Istanbulu? Experti ukazují na možné útočníky

01.01. 13:21

Washington - Americká soukromá konzultační zpravodajská agentura Stratfor se ve své aktuální analýze zabývá novovoční střelbou v nočním klubu v Istanbulu. Turecké úřady na atentát uvalily informační embargo a povolily domácím médiím zveřejňovat jen oficiální vyjádření vládních představitelů,…

Kdo útočil v Istanbulu? Kolik bylo střelců? Útok v Turecku má řadu nezodpovězených otázek

01.01. 13:09

Istanbul - V istanbulské diskotéce Reina se v noci na dnešek podle istanbulského guvernéra střílelo z útočné pušky. K masakru, při kterém podle dosavadních zpráv přišlo o život nejméně 35 lidí a dalších 40 utrpělo zranění, se dosud nikdo nepřihlásil.

Treoristé chtějí destabilizovat Turecko, hodnotí útok Erdogan

01.01. 12:13

Istanbul/Praha - Cílem teroristických útoků je destabilizovat Turecko a vyvolat chaos. V reakci na noční atentát spáchaný v Istanbulu to prohlásil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Fotogalerie