Články k tématu: teroristický útok ve Švédsku (7.4.2017)

Terorista, který vraždil ve Stockholmu, dostal doživotí

07.06. 16:10

Stockholm - Uzbek Rakhmat Akilov (39), který vjel loni 7. dubna náklaďákem na nákupní třídu ve Stockholmu a zabil pět lidí, dnes dostal doživotí. Islamista se k teroru přiznal. Podle svých slov chtěl potrestat Švédsko za účast v mezinárodní koalici proti Islámskému státu (IS).

Ve Švédsku začal proces s žadatelem o azyl z Uzbekistánu. Vjel do lidí a pět jich zabil

13.02. 12:59

Stockholm - Ve švédské metropoli začal proces s neúspěšným žadatelem o azyl z Uzbekistánu, který loni 7. dubna vjel nákladním autem do davu lidí na rušné nákupní třídě Drottninggatan v centru Stockholmu. Atentát si vyžádal pět obětí a 14 zraněných.

Teroristovi Akilovi, který útočil ve Stockholmu, hrozí doživotí. Do bomby přidal šrouby a čepele nožů

30.01. 16:38

Stockholm - Uzbecký občan, který loni 7. dubna vjel nákladním autem do davu lidí na rušné nákupní třídě ve Stockholmu, byl obviněn z terorismu. Švédská prokuratura pro něj žádá doživotní trest.

reklama

Teroristické útoky ve Stockholmu a Petrohradu mají společnou stopu, tvrdí ruský deník

16.05. 16:01

Moskva - Mezi nedávnými teroristickými útoky ve Stockholmu a Petrohradu patrně existuje souvislost. Podle ruského internetového listu Gazeta.ru to vyplývá z kontaktů na sociálních sítích, které používal Uzbek Rachmat Akilov.

Útočil ve Stockholmu duševně narušený jedinec? Lékařská zpráva prozradila víc

12.05. 10:14

Stockholm – Dne 7. dubna 2017 došlo ve švédské metropoli k teroristickému útoku. Útočník ukradl automobil určený k převozu piva a najel do davu lidí na ulici Drottninggatan v centru Stockholmu. Při útoku byli zabiti 4 lidé a 15 dalších bylo zraněno. Soudí experti ten vydali zprávu, která se týká…

Útok ve Stockholmu má pátou oběť, zraněním v nemocnici podlehla starší žena

28.04. 11:53

Stockholm - Teroristický útok ve Stockholmu, který spáchal před třemi týdny uzbecký občan Rakhmat Akilov, má pátou oběť. Svým zraněním dnes ráno podlehla 60letá žena.

Útoku ve Stockholmu: Matka zatčeného tvrdí, že v době atentátu byl s ní

25.04. 13:08

Stockholm - V jihošvédském městečku Örkelljunga byl v neděli zadržen v souvislosti s teroristickým útokem ve Stockholmu muž (20) čečenského původu. Jeho matka ale tvrdí, že v inkriminovanou dobu byl s ní.

Švédové zadrželi druhého podezřelého kvůli útoku ve Stockholmu

24.04. 14:39

Stockholm - Ve Švédsku byl zatčen druhý muž, který je dle podezřelý v souvislosti s nedávným teroristickým útokem. Policie zatím k jeho osobě nechce zveřejňovat podrobnosti.

Jak dlouho bude Evropa trpět teroristy mezi migranty?

Aktualizovali jsme 14.4.2017, 12:41, 12.04. 21:49

GLOSA - Stockholm, Berlín, Charleroi. Tato města mají jedno společné – došlo v nich k útokům, které spáchali nelegální migranti. Všichni měli být vyhoštění, tato snaha ale zůstala pouze na papíře. A to i přes silácká prohlášení některých politiků, podle kterých je třeba se s nelegály nemazlit a…

Akilov má vazby na teroristy, varoval Uzbekistán Švédsky ještě před útokem

14.04. 12:26

Taškent/Stockholm - Uzbecký ministr zahraničí Abdulaziz Kamilov dnes oznámil, že jeho země ještě před atentátem ve Stockholmu varoval nejmenovaný západní stát před vazbami svého občana Rakhmata Akilova na teroristy.

Útočník ze Stockholmu používal nejméně dvě identity, pracoval v hotelu a hubil škůdce

12.04. 12:20

Stockholm - Uzbecký občan Rakhmat Akilov (39), který se přiznal k pátečnímu teroristickému útoku ve Stockholmu, žil ve Švédsku nejméně se dvěma identitami.

Uzbek útočící ve Stockholmu se přiznal k atentátu

11.04. 11:36

Stockholm - Uzbek podezřelý z pátečního útoku ve švédské metropoli dnes před vyšetřujícím soudcem přiznal spáchání teroristického činu a přijal vazbu. V souvislosti se zločinem byla zatčena i druhá osoba, ale úřady o ní zatím žádné podrobnosti nesdělily.

Pachatel dopaden? Policie si je jistá, že zadržený Uzbek je útočník ze Stockholmu

10.04. 19:48

Stockholm – Švédská policie si je jistá, že Uzbek zadržený v souvislosti s pátečním teroristickým útokem ve Stockholmu je pachatelem. Prokuratura ho dnes poprvé oficiálně identifikovala jako Rakhmata Akilova, a potvrdila tak předchozí informace švédských médií. Uzbecká uvádějí, že se rodák ze…

Teror ve Švédsku: Země uctila památku obětí útoku. Společně to překonáme, vzkazuje premiér

10.04. 15:22

Stockholm - Švédsko dnes v poledne minutou ticha uctilo památku obětí teroristického útoku, který byl spáchán v pátek v centru Stockholmu. Z atentátu je podezřelý Uzbek Rakhmat Akilov (39), policie ho zatkla v sobotu.

Teror ve Stockholmu: Švédsko si chce došlápnout na odmítnuté žadatele o azyl

10.04. 11:55

Stockholm - Ve Švédsku se rozproudila diskuse o nutnosti prosadit důsledné vyhošťování osob, jimž bylo odmítnuto povolení k pobytu.

Muž útočíci ve Stockholmu měl být ze Švédska deportován

09.04. 15:41

Stockholm - Uzbecký muž podezřelý ze spáchání útoku ve Stockholmu podle švédské policie projevoval sympatii vůči Islámskému státu. Uvedl to policejní mluvčí Jonas Hysing.

Mezi oběťmi ve Švédsku nejsou Češi

09.04. 14:12

Praha - Ministerstvo zahraničí nepředpokládá, že by mezi čtyřmi oběťmi útoku ve Stockholmu byli Češi. Mezi 15 zraněnými Češi určitě nejsou

Švédská policie po útoku ve Stockholmu vyslechla sedm lidí

09.04. 12:01

Stockholm - Po pátečním útoku na rušné nákupní třídě v centru Stockholmu vyslechla švédská policie sedm lidí. Podle agentury DPA to řekl policejní mluvčí.

Itálie chce po útoku ve Švédsku urychlit vyhošťování muslimů

09.04. 11:02

Řím - Po útoku ve Stockholmu chce Itálie urychlit vyhošťování fundamentalistických muslimů. Listu Corriere della Serra to řekl italský ministr vnitra Marco Minniti.

Česko po útoku ve Švédsku nebude posilovat bezpečnost

08.04. 17:02

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nemá od tajných služeb doporučení, aby po pátečním útoku ve Švédsku zvýšil bezpečnostní opatření v Česku.

Za útokem ve Stockholmu zřejmě stojí 39letý uzbecký příznivce IS

08.04. 11:22

Stockholm - Muž podezřelý z pátečního teroristického útoku ve Stockholmu je údajně 39letý Uzbek, který sympatizuje s radikální organizací Islámský stát (IS). Uvádí to na svém webu švédský list Aftonbladet.

Svět po útoku vyjádřil podporu Švédsku

08.04. 10:57

Praha - Evropské země i Spojené státy a OSN vyjádřily v pátek podporu a účast Švédsku, které zasáhl teroristický útok. Vesměs byl incident, při kterém nákladní auto vjelo do davu lidí a zabilo nejméně čtyři osoby, označen jako otřesný, uvedla agentura AFP.

Nikdy nás neporazíte, nebudete vládnout našim životům, vzkazuje teroristům švédský premiér

07.04. 23:02

Stockholm – Švédsko se pomalu vzpamatovává z útoku, při kterém řidič kamionu vjel do davu a zabil několik lidí. Premiér Stefan Löfven přiznává, že je po dnešním teroristickém útoku „země je v šoku". 

Zeman kondoloval švédskému králi. Soustrast vyjádřil také Sobotka

07.04. 21:58

Praha - Tiskový odbor Pražského hradu zaslal švédskému králi Carlu XVI. Gustafovi kondolenci. V ní prezident Miloš Zeman vyjádřil hlubokou soustrast králi i rodinám obětí útoku ve Stockholmu. Kondolenci svému švédskému protějškovi poslal také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Fotogalerie