Tomáš Czernin

Jiří Čunek /KDU-ČSL/

Podmínky pro prezidentské kandidáty by měly být jasné, shodli se senátoři

Domov

Volební zákon dostatečně jasně nespecifikuje podmínky pro kandidaturu na prezidenta a bylo by namístě ho zpřesnit. V dnešní pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News se na tom shodli senátoři Adéla Šípová (za Piráty), Jana Zwyrtek Hamplová (nestr.), Tomáš Czernin (TOP 09) a Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Jiří Pospíšil (TOP 09) pokouší štěstí už ve třetí partaji

Čekání na zázrak: Přijde s novou předsedkyní resuscitace TOP 09?

Domov

Při svém kulatém desátém výročí má strana TOP 09 nové vedení. Již čtvrtou hlavou strany v její nedlouhé historii se stala poslankyně Markéta Pekarová Adamová. Před ní stojí nesnadný úkol: oživit skomírající stranu, která se v posledních průzkumech ocitla mimo parlament. Jaká budoucnost čeká Topku s novou předsedkyní?

Miroslav Kalousek

Domov

Vyhraje Kalouskovo křídlo? V TOP 09 je dusno, volba předsedy se blíží

Téměř přesně deset let po ustavujícím sněmu si TOP 09 v neděli zvolí čtvrtého předsedu. Europoslance Jiřího Pospíšila po dvou letech nahradí buď liberálnější poslankyně Markéta Pekarová Adamová, nebo konzervativně laděný senátor Tomáš Czernin. Pospíšil obhajovat nebude, při hodnocení svého mandátu uvedl, že se mu podařilo ukázat životaschopnost strany po zlomu, kdy z jejího čela odešli zakladatelé Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek.

Ilustrační foto

Už se v TOP 09 poprali? Tohle je cesta do pekel, varuje zasvěcený hlas

Domov

Dosavadní předseda TOP 09 Jiří Pospíšil oznámil, že na podzim už svůj post obhajovat nebude. Už teď je jasné, že o jeho křeslo se poperou nejméně dva kandidáti – senátor Tomáš Czernin a poslankyně Markéta Pekarová Adamová. Právě její kandidatura přitom vyvolala pořádný rozruch. O situaci v TOP 09 promluvil i někdejší předseda poslaneckého klubu TOP 09 František Laudát.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy