Účtenkovka

Účtenkovka

MF platilo zbytečně za minulé vlády účtenkovou loterii, i když se nekonala

Domov

Ministerstvo financí (MF) platilo dodavateli za účtenkovou loterii plnou cenu i v době, kdy už se nekonala a systém se jen udržoval v chodu. Zaplatilo tak zbytečně 14 milionů korun. Úřad také nevyhodnotil, zda loterie pomohla s výběrem daní. Vyplývá to ze závěrů kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ).

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie

Itálie spustí účtenkovku, chce lidi víc motivovat k placení kartou

Svět

Itálie začne po několika odkladech v lednu provozovat účtenkovou loterii, která má pomoci v boji s daňovými úniky a v souvislosti s koronavirovou krizí motivovat zákazníky k utrácení a častějšímu používání plateb bankovními kartami. Informoval o tom server Local.it.

Účtenkovka

Jak zneužít účtenkovku? Ministerstvu došla trpělivost, začalo jednat

Domov

Ministerstvo financí (MF) podezírá dvě firmy ze zneužívání účtenkové loterie k elektronické evidenci tržeb (EET). Na obě firmy proto podalo ve čtvrtek trestní oznámení k Městskému státnímu zastupitelství v Praze. Společnosti podle ministryně Aleny Schillerové (za ANO) přihlašují velké množství účtenek, přitom podnikají v oborech, v nichž sotva mohou k vysokým počtům dokladů přijít.

Placení, tržby, ilustrační foto

Do účtenkové loterie se zapojilo přes 800 tisíc lidí

Domov

Do účtenkové loterie k elektronické evidenci tržeb (EET) se za dobu jejího fungování od loňského října zapojilo 832.811 hráčů, kteří zaregistrovali zhruba 193 milionů účtenek. Na dotaz ČTK to dnes sdělilo ministerstvo financí. Ročně plánuje MF vyplatit výhry za 64,8 milionu korun. Další slosování, a to účtenek vydaných v září, se uskuteční v pondělí 15. října. Od loňského listopadu přitom počet aktivních hráčů v loterii každý měsíc klesá.

EET - elektronická evidence tržeb

Domov

První den účtenkové loterie. Kolik lidí už se přihlásilo?

Praha – Ministerstvo financí v neděli 1. října spustilo účtenkovou loterii k  elektronické evidenci tržeb (EET). K dnešnímu poledni se do ní přihlásilo 70 tisíc hráčů. Už od půlnoci do rána zaznamenal systém registraci již několik tisíc účtenek.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy