United Bakeries

soudy

Soudní bitva o značku Odkolek: Členka podnikatelského rodu žaluje pekárny Agrofertu

Byznys

Členka podnikatelského rodu Odkolků zažalovala u Městského soudu v Praze společnost United Bakeries kvůli značce Odkolek. Chce po firmě mimo jiné doložit, že podnik užívá příjmení jejích předků se souhlasem rodiny. Holding Agrofert, který United Bakeries letos koupil, oponuje, že firma vlastní zapsanou ochrannou známku Odkolek. První soudní jednání by se mohlo uskutečnit během několika týdnů až měsíců.

Agrofert

ÚOHS brzdí Agrofert, koupě United Bakaries se komplikuje

Byznys

Holding Agrofert může prostřednictvím své firmy Penam koupit pekárny United Bakeries. Musí ale prodat několik svých závodů, aby nebyla narušena hospodářská soutěž. Tuto podmínku stanovil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), jehož povolení transakce podléhá. ČTK to řekl mluvčí úřadu Martin Švanda. Vyjádření Agrofertu ČTK zjišťuje. Penam si od odkupu United Bakeries slibuje mimo jiné úsporu nákladů.

Nejvyšší soud České republiky

Spor mezi United Bakeries a Agrofertu putuje k Nejvyššímu soudu

Domov

Praha - Pekárenská skupina United Bakeries si podala dovolání k Nejvyššímu soudu kvůli vracení stomilionové zálohy za nedokončenou akvizici ze strany Agrofertu, který donedávna vlastnil bývalý vicepremiér Andrej Babiš (ANO). Dnes o tom informovala Česká televize s odvoláním na Městský soud v Praze. Mediální zástupce firmy Jaroslav Pomp odmítl případ komentovat. Podle mluvčího Agrofertu Karla Hanzelky má společnost informaci o dovolání zatím pouze z médií.

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy