Články k tématu: Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran

Likvidace lidí bojujících proti Babišovi? Aktivisté zuří kvůli pokutě za protibabišovské předměty

21.06. 12:22

Praha - Podnikatel, který před loňskými parlamentními volbami prodával oblečení s nápisy kritizujícími aktivity nynějšího premiéra Andreje Babiše, má teď zaplatit pokutu 21 tisíc korun. Na případ, který vyvolal na sociálních sítích velký ohlas, upozornili aktivisté ze skupiny AUVA. Podle skupiny se…

Okamurovo hnutí dostalo pokutu za převod peněz z volebního účtu

22.02. 21:21

Brno - Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury dostalo od Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí pokutu 45.000 korun za protiprávní transakci na volebním účtu. Hrozila mu přitom pokuta až půl milionu. Uvedl to dnes server iRozhlas.cz.

Spolek Svoboda projevu se chce soudit ohledně pokuty. Zapojil se do kampaně proti Babišovi

13.02. 16:40

Brno - Spolek Svoboda projevu podal správní žalobu k soudu proti pokutě 27.000 korun, kterou mu loni za zapojení do volební kampaně bez předchozí registrace udělil Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.

reklama

Dohledový úřad kvůli knize o Zemanovi udělí pokutu, billboardy nebyly vedené jako kampaň

24.01. 13:32

Praha - Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí udělí pokutu nakladatelství Olympia za billboardy propagující knihu "Dokážeme si vládnout sami". Knihu rozhovorů s Milošem Zemanem napsali Radim Panenka a mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Tři z devíti kandidátů na Hrad nezveřejnili údaje o darech, mohou padnout pokuty

09.01. 10:26

Brno - První kolo prezidentských voleb je 12. a 13. ledna, případné druhé kolo 26. a 27. ledna. Tři z devíti kandidátů neuvedli na oficiálních stránkách přehled s informacemi o osobách, které jim daly peněžitý dar na kampaň. Podle zákona tak měli učinit do půlnoci.

Kvůli volební kampani padla další pokuta: Spolek útočil na politika, má zaplatit 26 tisíc

05.12. 17:03

Praha - Za porušování pravidel volební kampaně do Sněmovny udělil Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí pokutu 26.000 korun blíže neupřesněnému spolku. Proti rozhodnutí lze podat správní žalobu ke Krajskému soudu v Brně, a to ve lhůtě dvou měsíců ode dne oznámení…

Úřad pro dohled nad stranami udělil první pokutu. ODA měla na letáku chyby

18.09. 15:40

Brno - Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí udělil první pokutu. Politický subjekt, který kandiduje v podzimních sněmovních volbách, má zaplatit 19.000 korun kvůli letáku. Hříšníkem je Občanská demokratická aliance (ODA).

Sběr podpisů pro prezidentskou kandidaturu už je forma kampaně, upozorňuje nový úřad

30.08. 14:51

Praha - Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí tvrdí, že sběr podpisů na podporu prezidentské kandidatury je formou volební kampaně, neboť jde o oslovování voličů.

Kdy vlastně začíná volební kampaň? Zákon o volbě prezidenta má nejasný výklad

25.08. 17:48

Praha - Úřad pro dohled nad hospodaření politických stran bude mít potíže stanovit počátek volební kampaně některých prezidentských kandidátů. Zákon o volbě prezidenta nařizuje, aby úřadu do pěti dnů od vyhlášení termínu voleb poslali číslo transparentního účtu. Od té doby musí přes tento účet…

Úřad pro dohled nad politickými stranami se činí, chystá stovku správních řízení

24.08. 17:15

Praha - Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí chystá zhruba stovku správních řízení. Vesměs se týkají menších stran a jejich pochybení, pokud jde o oznamovací povinnost ohledně svého hospodaření. Může být udělena sankce až 200 tisíc korun.

Nový Úřad pro dohled nad stranami bude v září kompletní, už teď dostává podněty od občanů

14.08. 16:34

Praha - Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí by měl být v září kompletní. Instituce už dostala dvě desítky podnětů od občanů na možná provinění proti zákonu. Úřad zahájil dvě správní řízení kvůli podzimním volbám, na další se chystá.

Úřad pro dohled nad hospodařením politikům zahájil kvůli řáhnovým volbám dvě řízení se stranami

11.08. 13:09

Brno - Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí zahájil první správní řízení se dvěma subjekty. Týkají se říjnových voleb do Poslanecké sněmovny.

V září se Zeman opět vydá do krajů, zahájí už páté kolo návštěv

08.08. 19:54

Praha - V polovině září zahájí prezident Miloš Zeman další kolo návštěv krajů. Informoval o tom dnes mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Zeman jmenoval Outlého členem Úřadu pro dohled nad stranami

15.03. 14:13

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes jmenoval politologa Jana Outlého členem nového Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Do funkce ho navrhl Senát. Outlý se stane členem úřadu od 1. dubna, jmenován byl na šest let. ČTK o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.…

Předsedou nového úřadu pro dohled nad stranami bude Weis

20.12. 15:31

Praha - Předsedou nově vznikajícího Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran jmenoval prezident Miloš Zeman bývalého náměstka šéfa Státního pozemkového úřadu Vojtěcha Weise. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Weise do čela úřadu navrhla Poslanecká…

Fotogalerie