Články k tématu: Vaření, recepty

Prodejci: Pandemie Čechy nahnala do kuchyní

29.08. 08:58

V souvislosti s pandemií koronaviru si Češi podle prodejců, které ČTK oslovila, začali ve velkém vybavovat kuchyně. Loni prodejním trendům vévodily horkovzdušné fritézy, někteří obchodníci u nich ale stoupající poptávku sledují nadále, stejně jako u remosek nebo tyčových mixérů. Lidé myslí také na…

Vyhnout se riziku nákazy z masa je jednoduché. Stačí dodržovat základní pravidla

06.04. 13:38

Maso je jednou z nejrizikovějších potravin, kterou lze v obchodech zakoupit. Ukazují to i nedávné případy dovozu závadného masa z nemocného dobytka ze zahraničí. Při následných kontrolách se zjistilo, že část masa skončila u spotřebitelů, a je pravděpodobně snědená. Závadné maso však nemusí…

Pečení vás může dostat do nemocnice. Stačí ochutnat těsto

28.03. 10:18

Taky máte ve zvyku ochutnávat těsto na koláče a buchty předtím, než jej vložíte do trouby? Podle vědců byste s tímto zlozvykem měli okamžitě přestat. zatímco salmonelly ze syrových vajec se nemusíme v dnešní době zas tolik obávat, skutečným nepřítelem je zde něco jiného - tepelně neupravená mouka…

reklama

Jak pracovat s masem? S těmito radami se stanete kuchařským mistrem

10.02. 17:10

Připravit steak je možné několika způsoby. Někteří z nás preferují obyčejnou pánev, jiní ji kombinují s troubou, někdo se nemůže nabažit steaku opečeném na grilu. Jak správně postupovat, abychom si šťavnatý steak připravili doma? Kde příprava steaku začíná?

Jak dokonale připravit brambory? Pomoci může matematický vzorec

Aktualizovali jsme 29.12.2018, 10:59, 28.12. 11:17

Studenti jedené z britských hotelových vytvořili matematický vzorec, o kterém se domnívají, že může být použit k přípravě dokonalých brambor. I když je výpočet založený na přesných měření časově náročnější než když jednoduše strčíte brambory do trouby, konečný výsledek prý rozhodně stojí za to.

Jak jsou na tom Češi s vařením? Průzkum přinesl zajímavá zjištění

05.12. 18:16

Třetina Čechů nevaří, ti co vaří nejčastěji hledají inspiraci na internetu a v kuchařkách, při vaření z aktuálních kuchařek je nejvíce preferovaným autorem Roman Vaněk. Ukázal to průzkum agentury SANEP.

Chyby v kuchyni ovlivňují chuť jídla i peněženku. Neděláte je také?

14.08. 15:40

Vaření je pro velkou část lidí součástí každodenní činností. I přes velkou praxi ale řada z nás dělá při přípravě jídla chyby. Podívejte se, co o vaření říkají šéfkuchaři.

Umýváte před vařením kuřecí maso? Jen si zaděláváte na problémy

31.07. 16:21

Historicky je mytí spojováno s čistotou. Pereme si oblečení, ložní prádlo, nádobí a samozřejmě i sebe. Je logické, že se lidé domnívají, že i maso a drůbež bude čistší a tím i bezpečnější, pokud se umyje. Je to však pravda?

Víte, jak správně zpracovat zeleninu? Lidé dělají zásadní chybu, která se jim může vymstít

19.05. 08:30

Říká se, že bychom měli denně sníst pět porcí ovoce a zeleniny. Přesněji řečeno, zdravotnické organizace doporučují sníst denně alespoň 200 g ovoce a 400 g zeleniny. Lepší je samozřejmě syrová zelenina, ale ani vařená není k zahození – pokud víte, jak ji správně připravit.

Alobal může ohrozit vaše zdraví, varují vědci

03.09. 17:04

Příprava pokrmů v alobalu patří mezi oblíbené způsoby vaření – ať už jde o maso, zeleninu, nebo dokonce ovoce. Výzkum vědců z egyptské univerzity Ajn Šams pod vedením profesorky Ghada Bassioniové, která stojí v čele tamější katedry chemie, ale varuje, že tento postup pro lidi představuje zdravotní…

Nejprospěšnější koníčky podle lékařů? Tyto čiinnosti vám udělají dobře na těle i na duši

Aktualizovali jsme 24.8.2017, 22:12, 24.08. 08:01

Praha - Říká se, že každý člověk by měl mít svůj koníček. Zájem u kterého tráví volný čas a přináší mu upřímnou radost a potěšení. Je velké množství možností, ze kterých můžete vybírat. Některé jsou ale prospěšnější než ty ostatní.

Používáte při vaření alobal? Může vám jít o zdraví

09.05. 12:46

Příprava pokrmů v alobalu patří mezi oblíbené způsoby vaření – ať už jde o maso, zeleninu, nebo dokonce ovoce. Výzkum vědců z egyptské univerzity Ajn Šams pod vedením profesorky Ghada Bassioniové, která stojí v čele tamější katedry chemie, ale varuje, že tento postup pro lidi představuje zdravotní…

VIDEO: Jak se tvoří umělecké dílo? Svatební dort ozdobíte za pár minut

28.12. 19:30

Londýn - Cukrářské výrobky jsou dobré nejen chuťově, ale i na pohled. Obzvlášť to platí o svatebních dortech, jejichž příprava rozhodně není jednoduchá. Stejně složité je i samo zdobení. Podívejte se, jak v praxi probíhá.

VIDEO: Vejce, jak je neznáte. Podívejte se na 10 jednoduchých kuchařských triků

18.12. 11:49

New York - Pokud máte rádi vajíčka, pak jsou následující záběry přesně pro vás. Ukážeme vám 10 triků, které se dají s touto potravinou dělat, a i amatérský kuchař díky nim dokáže vykouzlit na talíři umělecké dílo. Video je natolik populární, že na serveru YouTube nasbíralo za pouhých pět dní více…

Košt vánočního cukroví na Kroměřížku: Mlsné jazýčky mohly ochutnat 63 vzorků

10.12. 19:34

Kroměříž - V Koryčanech na Kroměřížsku se dnes odpoledne ochutnávalo vánoční cukroví, které napekly místní i pekařky ze širokého okolí. Podle pořadatelky Ivety Holáskové se koštu účastnilo 63 vzorků cukroví.

Plánujete grilování? Zkuste tyhle tipy a triky, udělají z vás přeborníky

Aktualizovali jsme 6.7.2016, 18:05, 06.07. 13:20

Praha - Teplé počasí je perfektní doba na to, přichystat na zahradu gril. Grilování má u nás navíc dlouholetou tradici, a nějaký se najde takřka v každé domácnosti. Naše tipy z vás udělají přeborníky.

Fotogalerie